Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot

Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot

Budapesti raktári termékeink a 6 és 8 cm-es airrock XD is!! Készletről érdeklődjenek!

 

Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot

Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot

Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot anyag gipszkarton előtétfalakba, válaszfalakba, álmennyezetekbe. Nagy testsűrűségű kőzetgyapot szigetelőanyag mely akusztikai hangszigetelésre alkalmas. 

ROCKWOOL Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot tábla méretek: 1000 x 600 mm.

Vastagságok: 40-50-60-80-100 mm

Hővezetési tényező – 0,037 W/mK  Névleges testsűrűség – 90 kg/m3

A hangszigetelés egyre fontosabbá válik mindenki életében, hiszen a világ egyre zajosabb és a nyugalomhoz, a kellemes pihenéshez csendre van szükség. Éppen elég stressz ér minket napközben! Erre lehet megoldás a Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot.

 

A rockwool Airrock XD kiváló hangszigetelőanyag!!!

Szeretjük, ha lakásunk, környezetünk csendes. Szeretjük, azt is, ha nyugalmunkat nem zavarják meg a zajok, vagy nem kívánatos hangok. Amennyiben úgy érzi, hogy segítségre van szüksége akkor hívjon fel és mi megoldást ajánlunk egy kimondottan hangszigetelő termékcsaláddal a ROCKWOOL-tól. Ilyen megoldás lehet a Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot minden zajtípusra.

 

Valós raktárkészlettel rendelkező SZAKÁRUHÁZ VAGYUNK. Üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol hőszigetelések és hangszigetelő szigetelőanyagok széles választékát találja meg!   

Rockwool raktáraink-telephelyeink: Budapest IX. és IV. kerület.  Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Nyíregyháza, Győr.

Egy árajánlatot megérünk. A bal oldalon találnak egy ajánlatkérő modult ahonnan azonnal elküldhetik kérdéseiket. Tegyen próbára minket!  Köszönjük!  Árakról érdeklődhet – 06-30-958-2915 vagy az info@avgroup.hu email- címen.

 

Rockwool Airrock hangszigetelő kőzetgyapot árak – Budapesti raktári termékeink a 6 és 8 cm-es airrock XD is!!

TerméknévVastagságTestűrűség-fontos!Bruttó ár/m2
Rockwool Airrock LD50 mm40 kg/m3680 Ft
Rockwool Airrock LD100 mm40 kg/m31361 Ft
Rockwool Airrock LD150 mm40 kg/m32 040 Ft
Rockwool Airrock XD40 mm90 kg/m31242 Ft
Rockwool Airrock XD50 mm90 kg/m31553 Ft
Rockwool Airrock XD60 mm90 kg/m31864 Ft
Rockwool Airrock XD80 mm90 kg/m32485 Ft
Rockwool Airrock XD100 mm90 kg/m33107 Ft
Rockwool Airrock ND50 mm50 kg/m31004 Ft
Rockwool Airrock ND100 mm50 kg/m32006 Ft
Rockwool Airrock HD50 mm70 kg/m31200 Ft
Rockwool Airrock HD100 mm70 kg/m32398 Ft

Hangszigetelő gipszkarton fal készítése – rétegrend.

1. Hagyjunk el a faltól 2-3 cm-t hogy a profil vázunk mögé betehessünk 2-3 cm-es rockwool steprock ND-t. Ez akadályozza meg, hogy a szerkezetünk átvegyen bármilyen rezonanciát. 

2. Mielőtt döntenénk a profilváz méretéről “matekozzuk ki”, hogy milyen vastagságot tudunk egyáltalán beépíteni. Nehogy útban legyen valami! Ha ez megvan akkor készíthetjük a profil vázat. Az UW profil alá használjunk PAE- rezgéscsillapító szalagot és alul-felül dűbelezzük a profilt.

3. Jöhet a CW függőleges profil. Max 0,5 cm-rel vágjuk rövidebbre a magasságnál, hogy be tudjuk csúsztatni az UW profilba. A bordakiosztás 60 vagy 62,5 cm legyen attól függően, hogy milyen szélességű gipszkarton táblát vettünk majd rögzítsük önmetszős csavarral.

4. Jöhet a hangszigetelés. A vélemények ugyan megoszlanak de a kivitelezők többsége szerint a szigetelőanyag vastagsága 1 cm-rel legyen kisebb mint a profilváz mérete, hogy maradjon légrésünk. Az vitathatalan, hogy a levegő kiváló hangszigetelő! Ezek alapján  mehet a falba a hangszigetelő anyag. A mi és a kivitelező kollégák javaslata a Rockwool Airrock termékcsalád amely egyedüliként 4 féle testsűrűséggel segíti Önöket a választásban és az Ursa SF/DF üveggyapot amely a legerősebb az üveggyapotok között. Ha nagy a baj akkor használjuk az Airrock XD típust.

5. A gipszkartonfal zárására alkalmazhatunk 1 vagy 2 réteg gipszkartont. A pénztárca vagy a helyszűke is dönthet. Amennyiben 1 rétegben kartonozunk akkor javasoljuk a Rigips Blue Acoustic hangszigetelő gipszkartont mely egyedülálló hangszigeteléssel bír.

Ez a leírás nem teljes körű mert még sok apróságra kell odafigyelni, de segítségükre lehet. Kérje ki kivitelező szakember véleményét is!  Szigetelőanyag árakat ITT talál.

 

TERMÉKLEÍRÁS

Műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, nagy testsűrűségű csupasz kőzetgyapot lemez. 

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

A Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot (XD = eXtra high Density, igen nagy testsűrűség) lemezek felhasználása elsősorban belső válaszfalak hangszigetelő előtét falszerkezeteiben, illetve a legmagasabb akusztikai követelményeket kielégítő szerelt gipszkarton válaszfalak akusztikai hangszigetelő betéteként ajánlott. Javasolt használata olyan szerkezetekben is, ahol a kőzetgyapot közvetlenül áramló levegővel találkozik. 

 

Deklarált hővezetési tényező λD 0,037 W•m-1•K-1
Névleges testsűrűség ρsm 90 kg•m–3
 

 

A Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot tulajdonságai.

Kiváló hőszigetelő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül. 

Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot csomagolása.

Az Airrock XD kőzetgyapot lemezek ROCKWOOL feliratos polietilén zsugorfóliába csomagolva, bálában kerülnek forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott kísérőcímkén is olvashatók.  

 

MÉRETEK, TERMÉKVÁLASZTÉK, CSOMAGOLÁSI EGYSÉG 

Vastagság (mm) Szélesség (mm) Hosszúság (mm) m2/ csomag
40 600 1000 4,8
50 600 1000 3,6
60 600 1000 4,8
80 600 1000 2,4
100 600 1000 1,8

A Rockwool Airrock XD hangszigetelő kőzetgyapot kiváló termék a ROCKWOOL -tól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*