Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása

Kingstone polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása.

 

Az  ACRYLBOND® mélyalapozóval megerősített, hordképes, kiszáradt felületre ragasztjuk fel a tervezett vastagságú hőszigetelő lemezeket. A hőszigetelő lapokat minden esetben perem-pont ragasztási technikával kell a felületre egymáshoz szorosan illesztve, kötésben felhelyezni.

A perem-pont ragasztás:

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása


A lap szélén körben egy legalább 5 cm széles csíkot és a közepén minimum. három kb. 15 cm nagyságú foltot tegyenek a rendszer ragasztóból. A felhordott ragasztó mennyiséget úgy kell meghatározni, hogy biztosítsa az előírt tapadási felület (a lap felületének minimum 40 %-a) nagyságát.
Fontos ügyelni arra, hogy a lapok között ne maradjanak illesztési hézagok. Az esetlegesen keletkezett hézagokat saját anyagából készült szigetelő csíkokkal tömítsük.


Dűbelezés:
Új építésű falak esetében javasolt szigetelésrögzítő speciális dűbel alkalmazása.Utólagos homlokzati hőszigetelés esetén mindenképp kell dűbelezni! 

A dűbelek kiválasztásánál figyelembe kell venni a falszerkezet típusát, a meglévő vakolat vastagságát. Általánosan minimum 5 cm mélységig kell a dűbel szárának a falszerkezetbe hatolnia.
Dűbeles rögzítés esetén dűbel csak a ragasztási hely felett alkalmazható! Kérjük, vegyék figyelembe a dűbel gyártó által közölt műszaki információkat!

Polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A dűbelezés után fontos a polisztirol lapokat finoman felcsiszolni vízmérték használata mellett. A finom csiszolási port a felületről mindenképpen el kell távolítani!

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A ragasztás során esetlegesen keletkezett felületi egyenetlenségeket a rendszer ragasztóval történő gletteléssel kell kiegyenlíteni.

Üvegszövet háló elhelyezése:
A felületre az üvegszövet hálót a ragasztó és bevonó habarcsba kell beágyazni, ügyelve rá, hogy ránc és gyűrődés mentesen a megfelelő, minimum 10 cm-es átfedéssel kerüljön elhelyezésre, majd a tapasszal át kell glettelni. 
A nagyobb felületi feszültségnek kitett felületeknél (ajtó és ablaknyílások) diagonál elhelyezésben további hálóerősítés kialakítása javasolt.
A háló beágyazása után legalább 24 óra elteltével (20 °C léghőmérséklet esetén) a teljes felületet ismételten rendszer ragasztóval át kell glettelni.

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása KingStone EPS 80 polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer. 

2 féle homlokzati rendszert készít a Kingstone. Sima – fehér rendszert és grafitos rendszert. Mindkét rendszer tökéletesen megfelelő a homlokzat szigetelésére. Néhány gondolattal viszont szeretnénk kitérni a grafitos rendszerükre mert ez az ami kiválthatja, pótolhatja a piacról hiányzó kőzetgyapot rendszereket. 

 

KingStone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer – LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

EPS 80 HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER ELEMEI:

1. Polisztirol rendszerragasztó, a polisztirol hőszigetelő  tábla felragasztásához. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termékek: TERRA POLI-KLEBERTEXTURATO POLI-KLEBER.

2. EPS 80 hőszigetelő lemez, különböző rétegvastagságokban. 
    Termékek: EPS 80 HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ LEMEZEK

3. Kiegészítő termékek a rendszer stabilitásának fokozására.
    Termékek: Dübel, üvegszövet háló, élvédő, indító sín,

4. Polisztirol rendszerragasztó, az üvegszövet háló gletteléshez. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termékek: TERRA POLI-KLEBERTEXTURATO POLI-KLEBER.

5. Színre kevert alapozó, a díszvakolat körésének javításához.
    Termékek: GROUND TT (anyagigény:~0,2 kg/m².), GROUND SIL (anyagigény:~0,2 kg/m²)

6. Díszvakolatok a homlokzat végső színének és struktúrájának kialakításához.
    Temékek: TERRA DÍSZVAKOLATOK,TEXTURATO DÍSZVAKOLATOKSILICON DÍSZVAKOLATOK

Néhány gondolat a grafitos polisztirol homlokzat rendszerről.

kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

A grafitos hőszigetelő rendszerek alapja polisztirol, ami egy kis grafit adalékot tartalmaz. Ez a grafit anyag javítja fel a szigetelést. A grafitnak köszönhetően mintegy 20 százalékkal csökken a polisztirol lemez hővezetési képessége, ami nagyjából ugyanennyi energia megtakarítást jelent.

Nagy előnyük ezeknek a rendszereknek, hogy az előbb említett tulajdonságon kívül semmiben sem tér el a többi hőszigetelő rendszertől, ezért beépítése nem igényel semmilyen új technikát. A grafitos hőszigetelő rendszerekkel spórolhatunk már a kialakításnál is, ugyanis az elvárt szigetelési értéket ezzel kisebb vastagságban is el lehet érni. Ennek az az előnye, hogy vékonyabb szigetelés is elég. Nem kell sok anyagot felhasználni a szigetelés során, legalábbis más szigetelőanyagokhoz képest. 

 

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer – LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

EPS CARBON, GRAFITOS HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER ELEMEI:

1. Polisztirol rendszerragasztó, a polisztirol hőszigetelő  tábla felragasztásához. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termék: TEXTURATO CARBON-KLEBER

2. Carbon 80 hőszigetelő lemez, különböző rétegvastagságokban. 
    Termékek: CARBON 80 POLISZIROL LEMEZEK 

3. Kiegészítő termékek a rendszer stabilitásának fokozására.
    Termékek: Dübel, üvegszövet háló, élvédő, indító sín,

4. Polisztirol rendszerragasztó, az üvegszövet háló gletteléshez. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termékek: TERRA POLI-KLEBERTEXTURATO POLI-KLEBER.TEXTURATO CARBON-KLEBER

5. Színre kevert alapozó, a díszvakolat körésének javításához.
    Termékek: GROUND TT (anyagigény:~0,2 kg/m².), GROUND SIL (anyagigény:~0,2 kg/m²)

6. Díszvakolatok a homlokzat végső színének és struktúrájának kialakításához.
    Temékek: TERRA DÍSZVAKOLATOK,TEXTURATO DÍSZVAKOLATOKSILICON DÍSZVAKOLATOK 

 

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszerek olcsón, szállítással! 

Nagyon fontos, tudni azt, hogy a kivitelezés alapja a pontos felmérés mert ezzel nagyot tudunk spórolni! Sőt! Kinek van kedve a maradék anyaggal vacakolni vagy éppen hétvégén megakadni amiatt, hogy elfogyott valamelyik anyag. Na ezért vagyunk mi. Hívjon, egyeztessünk telefonon vagy küldje át a felmérését. A kivitelezői felmérés néha felületes ezért mi szakmai szemmel átnézzük a javasolt anyagokat, azok mennyiségét és ha ha valami “nem stimmel”, sok vagy éppen kevés akkor azt jelezzük Önnek. Ezután mehet a pontos árajánlat. Szeretnénk felhívni a figyelmét egy fontos dologra. A KingStone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszerben van két “apróság” aminek a felmérése nélkül nem lehet pontos ajánlatot adni. Ez az indítóprofil és a hálós élvédő. A hálós élvédő az összes nyílászáró és él folyóméterét tartalmazza, míg az indítóprofil az a ház kerülete szintén folyóméterben. 

Amire szükség van a pontos homlokzat rendszer árajánlat adáshoz.

Polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés tervezett vastagsága, felület felmérése ajtók, ablakok nélkül, ház kerülete ( indítóprofil ), ajtók, ablakok és élek felmérése ( hálós élvédő ) és ha van homlokzati szín kiválasztva akkor az is. Lábazat vastagsága, m2 felmérése és ha van kiválasztott lábazati struktúra és szín akkor az is jöhet. Az alapozó, ragasztó és a dűbel ezek után a gyári mennyiségekkel lesznek az árajánlatunkban. 

Kollégáink segítenek a gyártói anyagszükséglet alapján meghatározni a szükséges mennyiséget, de javasoljuk, hogy a kivitelezővel végezzenek helyszíni felmérést a pontos igény meghatározása érdekében. Az anyag mennyiségek nem csak a falazat állapotától hanem a kivitelező „kezétől”, a helyes helyszíni anyagtárolástól, illetve a figyelmes munkavégzéstől függ, melyekre viszont nincs ráhatásunk.

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

Valós raktárkészlettel rendelkező homlokzati hőszigetelő rendszer, szigetelőanyag, kazettás álmennyezet és gipszkarton SZAKÁRUHÁZ vagyunk. Nem webáruház. Hívjon, és kolléganőnk már nézi is a számítógépen a készletet és az árakat. Jöhet az anyagért! A homlokzati rendszereknél hamar elérhető a gyártó általi ingyenes helyszínre szállítás. Ezt kolléganőnk az egyeztetéskor jelzi. 

Telephelyeink címe és elérhetőségeik.

Telefonszámaink.06-70-683-3330
06-70-522-8468
email címünk.info@gipszkartonok.info.hu
9. ker. Budapest, Soroksári út 164.4. ker. Budapest, Ipari park u. 9Székesfehérvár, Új Váralja sor 20.Nyíregyháza, Kállói út 16.
6000 Kecskemét, Matkói út 16.8360 Keszthely, Epreskert u. 4.3531 Miskolc, Kiss Ernő utca 27.6724 Szeged, Pulz u. 46/A.
7623 Pécs, Közraktár út 7/b9023 Győr, Serfőződombi dűlő 3.
 

 

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása

Milyen vastag legyen a polisztirol homlokzati hőszigetelés?

Elsősorban tudnunk kell, hogy az épületünk milyen építőanyagból, téglából készült. A hőszigetelés vastagságának és fajtájának (Polisztirol-kőzetgyapot) kiválasztásánál el kell döntenünk milyen mértékű hőszigetelő értéket szeretnénk elérni. Ebben segítenek a gyártói honlapok. vagy éppen mi kivitelezők.

Megoldás lehet energetikai számításokat végeztetni szakemberrel, hogy a házának legmegfelelőbb hőszigetelő rendszer vastagságot találja meg. Igaz lehet, minél vastagabb a hőszigetelés vastagsága annál nagyobb az energia spórolás mértéke, de ez nem teljesen igaz. A túl vastag hőszigetelő anyag okozhat a hőhíd veszélyes helyeken páratorlódást, aminek  káros hatásai lehetnek az épület szerkezeti elemeiben. A túl olcsó termékektől óvakodjunk! Ezek a termékek valószínűleg nem felelnek meg a ma Magyarországon és az EU- ban előírt normáknak.

A mi  ajánlásunk polisztirol homlokzatnál a minimum 15 cm vastagságú hőszigetelés, míg a kőzetgyapot homlokzati rendszernél a 12-15 cm. Ennél vékonyabb vastagsággal nem érdemes a kivitelezést elkezdni. Az az igazság, hogy ma már nem a hideg ellen kell védekeznünk hanem sajnos a meleg ellen. Mi szakmai emberek is érezzük a felmelegedést amiről annyit beszél a média. Sajnos igaz a hír! 


Forrás: KingStone <http://www.kingstone.hu>

Hozzászólások lezárva.