Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása

Kingstone polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása.

 

Az  ACRYLBOND® mélyalapozóval megerősített, hordképes, kiszáradt felületre ragasztjuk fel a tervezett vastagságú hőszigetelő lemezeket. A hőszigetelő lapokat minden esetben perem-pont ragasztási technikával kell a felületre egymáshoz szorosan illesztve, kötésben felhelyezni.

A perem-pont ragasztás:

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása


A lap szélén körben egy legalább 5 cm széles csíkot és a közepén minimum. három kb. 15 cm nagyságú foltot tegyenek a rendszer ragasztóból. A felhordott ragasztó mennyiséget úgy kell meghatározni, hogy biztosítsa az előírt tapadási felület (a lap felületének minimum 40 %-a) nagyságát.
Fontos ügyelni arra, hogy a lapok között ne maradjanak illesztési hézagok. Az esetlegesen keletkezett hézagokat saját anyagából készült szigetelő csíkokkal tömítsük.


Dűbelezés:
Új építésű falak esetében javasolt szigetelésrögzítő speciális dűbel alkalmazása.Utólagos homlokzati hőszigetelés esetén mindenképp kell dűbelezni! 

A dűbelek kiválasztásánál figyelembe kell venni a falszerkezet típusát, a meglévő vakolat vastagságát. Általánosan minimum 5 cm mélységig kell a dűbel szárának a falszerkezetbe hatolnia.
Dűbeles rögzítés esetén dűbel csak a ragasztási hely felett alkalmazható! Kérjük, vegyék figyelembe a dűbel gyártó által közölt műszaki információkat!

Polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A dűbelezés után fontos a polisztirol lapokat finoman felcsiszolni vízmérték használata mellett. A finom csiszolási port a felületről mindenképpen el kell távolítani!

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer esetében:
A ragasztás során esetlegesen keletkezett felületi egyenetlenségeket a rendszer ragasztóval történő gletteléssel kell kiegyenlíteni.

Üvegszövet háló elhelyezése:
A felületre az üvegszövet hálót a ragasztó és bevonó habarcsba kell beágyazni, ügyelve rá, hogy ránc és gyűrődés mentesen a megfelelő, minimum 10 cm-es átfedéssel kerüljön elhelyezésre, majd a tapasszal át kell glettelni. 
A nagyobb felületi feszültségnek kitett felületeknél (ajtó és ablaknyílások) diagonál elhelyezésben további hálóerősítés kialakítása javasolt.
A háló beágyazása után legalább 24 óra elteltével (20 °C léghőmérséklet esetén) a teljes felületet ismételten rendszer ragasztóval át kell glettelni.

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása KingStone EPS 80 polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer. 

2 féle homlokzati rendszert készít a Kingstone. Sima – fehér rendszert és grafitos rendszert. Mindkét rendszer tökéletesen megfelelő a homlokzat szigetelésére. Néhány gondolattal viszont szeretnénk kitérni a grafitos rendszerükre mert ez az ami kiválthatja, pótolhatja a piacról hiányzó kőzetgyapot rendszereket. 

 

KingStone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer – LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

EPS 80 HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER ELEMEI:

1. Polisztirol rendszerragasztó, a polisztirol hőszigetelő  tábla felragasztásához. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termékek: TERRA POLI-KLEBERTEXTURATO POLI-KLEBER.

2. EPS 80 hőszigetelő lemez, különböző rétegvastagságokban. 
    Termékek: EPS 80 HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ LEMEZEK

3. Kiegészítő termékek a rendszer stabilitásának fokozására.
    Termékek: Dübel, üvegszövet háló, élvédő, indító sín,

4. Polisztirol rendszerragasztó, az üvegszövet háló gletteléshez. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termékek: TERRA POLI-KLEBERTEXTURATO POLI-KLEBER.

5. Színre kevert alapozó, a díszvakolat körésének javításához.
    Termékek: GROUND TT (anyagigény:~0,2 kg/m².), GROUND SIL (anyagigény:~0,2 kg/m²)

6. Díszvakolatok a homlokzat végső színének és struktúrájának kialakításához.
    Temékek: TERRA DÍSZVAKOLATOK,TEXTURATO DÍSZVAKOLATOKSILICON DÍSZVAKOLATOK

Néhány gondolat a grafitos polisztirol homlokzat rendszerről.

kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer

A grafitos hőszigetelő rendszerek alapja polisztirol, ami egy kis grafit adalékot tartalmaz. Ez a grafit anyag javítja fel a szigetelést. A grafitnak köszönhetően mintegy 20 százalékkal csökken a polisztirol lemez hővezetési képessége, ami nagyjából ugyanennyi energia megtakarítást jelent.

Nagy előnyük ezeknek a rendszereknek, hogy az előbb említett tulajdonságon kívül semmiben sem tér el a többi hőszigetelő rendszertől, ezért beépítése nem igényel semmilyen új technikát. A grafitos hőszigetelő rendszerekkel spórolhatunk már a kialakításnál is, ugyanis az elvárt szigetelési értéket ezzel kisebb vastagságban is el lehet érni. Ennek az az előnye, hogy vékonyabb szigetelés is elég. Nem kell sok anyagot felhasználni a szigetelés során, legalábbis más szigetelőanyagokhoz képest. 

 

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszer – LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL

EPS CARBON, GRAFITOS HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZER ELEMEI:

1. Polisztirol rendszerragasztó, a polisztirol hőszigetelő  tábla felragasztásához. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termék: TEXTURATO CARBON-KLEBER

2. Carbon 80 hőszigetelő lemez, különböző rétegvastagságokban. 
    Termékek: CARBON 80 POLISZIROL LEMEZEK 

3. Kiegészítő termékek a rendszer stabilitásának fokozására.
    Termékek: Dübel, üvegszövet háló, élvédő, indító sín,

4. Polisztirol rendszerragasztó, az üvegszövet háló gletteléshez. (anyagigény min.: 3–4 kg/m²)
    Termékek: TERRA POLI-KLEBERTEXTURATO POLI-KLEBER.TEXTURATO CARBON-KLEBER

5. Színre kevert alapozó, a díszvakolat körésének javításához.
    Termékek: GROUND TT (anyagigény:~0,2 kg/m².), GROUND SIL (anyagigény:~0,2 kg/m²)

6. Díszvakolatok a homlokzat végső színének és struktúrájának kialakításához.
    Temékek: TERRA DÍSZVAKOLATOK,TEXTURATO DÍSZVAKOLATOKSILICON DÍSZVAKOLATOK 

 

Kingstone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszerek olcsón, szállítással! 

Nagyon fontos, tudni azt, hogy a kivitelezés alapja a pontos felmérés mert ezzel nagyot tudunk spórolni! Sőt! Kinek van kedve a maradék anyaggal vacakolni vagy éppen hétvégén megakadni amiatt, hogy elfogyott valamelyik anyag. Na ezért vagyunk mi. Hívjon, egyeztessünk telefonon vagy küldje át a felmérését. A kivitelezői felmérés néha felületes ezért mi szakmai szemmel átnézzük a javasolt anyagokat, azok mennyiségét és ha ha valami “nem stimmel”, sok vagy éppen kevés akkor azt jelezzük Önnek. Ezután mehet a pontos árajánlat. Szeretnénk felhívni a figyelmét egy fontos dologra. A KingStone polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszerben van két “apróság” aminek a felmérése nélkül nem lehet pontos ajánlatot adni. Ez az indítóprofil és a hálós élvédő. A hálós élvédő az összes nyílászáró és él folyóméterét tartalmazza, míg az indítóprofil az a ház kerülete szintén folyóméterben. 

Amire szükség van a pontos homlokzat rendszer árajánlat adáshoz.

Polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés tervezett vastagsága, felület felmérése ajtók, ablakok nélkül, ház kerülete ( indítóprofil ), ajtók, ablakok és élek felmérése ( hálós élvédő ) és ha van homlokzati szín kiválasztva akkor az is. Lábazat vastagsága, m2 felmérése és ha van kiválasztott lábazati struktúra és szín akkor az is jöhet. Az alapozó, ragasztó és a dűbel ezek után a gyári mennyiségekkel lesznek az árajánlatunkban. 

Kollégáink segítenek a gyártói anyagszükséglet alapján meghatározni a szükséges mennyiséget, de javasoljuk, hogy a kivitelezővel végezzenek helyszíni felmérést a pontos igény meghatározása érdekében. Az anyag mennyiségek nem csak a falazat állapotától hanem a kivitelező „kezétől”, a helyes helyszíni anyagtárolástól, illetve a figyelmes munkavégzéstől függ, melyekre viszont nincs ráhatásunk.

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

Valós raktárkészlettel rendelkező homlokzati hőszigetelő rendszer, szigetelőanyag, kazettás álmennyezet és gipszkarton SZAKÁRUHÁZ vagyunk. Nem webáruház. Hívjon, és kolléganőnk már nézi is a számítógépen a készletet és az árakat. Jöhet az anyagért! A homlokzati rendszereknél hamar elérhető a gyártó általi ingyenes helyszínre szállítás. Ezt kolléganőnk az egyeztetéskor jelzi. 

Telephelyeink címe és elérhetőségeik.

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu
 

 

Polisztirol és kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer felrakása

Milyen vastag legyen a polisztirol homlokzati hőszigetelés?

Elsősorban tudnunk kell, hogy az épületünk milyen építőanyagból, téglából készült. A hőszigetelés vastagságának és fajtájának (Polisztirol-kőzetgyapot) kiválasztásánál el kell döntenünk milyen mértékű hőszigetelő értéket szeretnénk elérni. Ebben segítenek a gyártói honlapok. vagy éppen mi kivitelezők.

Megoldás lehet energetikai számításokat végeztetni szakemberrel, hogy a házának legmegfelelőbb hőszigetelő rendszer vastagságot találja meg. Igaz lehet, minél vastagabb a hőszigetelés vastagsága annál nagyobb az energia spórolás mértéke, de ez nem teljesen igaz. A túl vastag hőszigetelő anyag okozhat a hőhíd veszélyes helyeken páratorlódást, aminek  káros hatásai lehetnek az épület szerkezeti elemeiben. A túl olcsó termékektől óvakodjunk! Ezek a termékek valószínűleg nem felelnek meg a ma Magyarországon és az EU- ban előírt normáknak.

A mi  ajánlásunk polisztirol homlokzatnál a minimum 15 cm vastagságú hőszigetelés, míg a kőzetgyapot homlokzati rendszernél a 12-15 cm. Ennél vékonyabb vastagsággal nem érdemes a kivitelezést elkezdni. Az az igazság, hogy ma már nem a hideg ellen kell védekeznünk hanem sajnos a meleg ellen. Mi szakmai emberek is érezzük a felmelegedést amiről annyit beszél a média. Sajnos igaz a hír! 


Forrás: KingStone <http://www.kingstone.hu>

Hozzászólások lezárva.