Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása üvegszövet hálóval.

Homlokzati hőszigetelő rendszer árajánlatkérő űrlap a lap alján. Egyszerű a kitöltése!! 

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása

 

A minősített felületerősítő üvegháló, ragasztóba való beágyazással kerül beépítésre. A felületerősítő üvegháló folytonosságát átfedéses toldással történő beépítés biztosítja, minimum 10 cm átfedéssel. A külső mechanikai- és hőmérséklet-változási hatások biztonságos elviselhetősége érdekében, többleterősítéseket kell készíteni; sarkoknál,éleknél, nyílások, kávák feszültségi csomópontjaiban. Először is a megfelelően előkészített szigetelőrétegre fel kell hordani kézzel vagy géppel a rendszerragasztót, a D táblázatban megadott vastagságban. 
A homlokzat ragasztót az egyenletes rétegvastagság elérése érdekében fogazott glettvassal, vagy fogazott H kartecsnivel kell felhordani. A frissen felhordott rendszer ragasztóba gyűrődés mentesen be kell ágyazni az üvegszövet hálót fentről lefelé – függőleges sávokban – min. 10 cm átfedéssel, úgy hogy a háló a ragasztóréteg közepére, ill. annak külső harmadba kerüljön. Az elkészített felületen az üvegszövet nem látszódhat át. Az esetleges beágyazási hibákat még „nedveset a nedvesre” elv alapján a rendszer ragasztóval kell kiglettelni.

Diagonális háló megerősítés:
Ajtó- és ablaknyílások sarkánál diagonális megerősítésre van szükség. A felületi megerősítés felhordása előtt a 
rendszer ragasztóba, úgy kell beágyazni, hogy a csík széle közvetlenül a sarkon legyen kb. 45°-ra. A megerősítőcsík mérete általában 20×33 cm.

 

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása üvegszövettel

Eljárás különösen nagy mechanikai igénybevételnek kitett homlokzatrészek esetén (védekezés vandalizmus ellen):
– a megerősítő szövetet az élvédők felrakása és a normál megerősített alapréteg felhordása előtt a megfelelő
vastagságban felhúzott rendszer ragasztóba kell beágyazni.
– amennyiben szükség van dupla üvegszövet erősítésre, akkor ügyelni kell arra, hogy a két szövet-réteg átfedése 
eltolva történjen. Az első réteg rendszer ragasztónak a második réteg üvegszövet beágyazása előtt meg kell kötnie. A felületi megerősítés elkészítése előtt be kell tartani az eddig elkészített rendszerelemek szükséges várakozási idejét. 


Élek és hajlatok kialakítása:
Felragasztott, hálós élvédők és sarokhálók alkalmazásakor (1. ábra) a betervezett szövetrész szélességében a 
rendszerragasztót úgy kell felhordani, hogy arra a profilt vagy a sarokhálót be lehessen ágyazni. A felületi megerősítéscsatlakozását min. 10 cm-es átfedéssel kell kivitelezni. Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása.

Üvegszövet nélküli élvédő profilok alkalmazásánál ezeket be kell ágyazni a rendszer ragasztóba. A felületi megerősítést így az éleken úgy kell átfedni és a rendszer ragasztóba beágyazni, ahogy a 2. ábra mutatja. Vízorr kiképzése(átmeneti rész a homlokzatról a csatlakozó vízszintes. felületre) vízorros élvédő profillal a 3. ábra szerint történik (függőleges metszet). Hajlatok kiképzése értelemszerűen úgy történik, mint a pozitív élek kiképzése, profilok nélkül, 10 cm átfedéssel és szintén a felületi megerősítés során végzik. Különösen nagy mechanikai igénybevételnek kitett felületeken (dupla hálózás) a megerősített rendszerragasztóra rakják fel az élvédő profilokat. 


Üvegszövet háló elhelyezése:
A polisztirol vagy kőzetgyapot táblára az üvegszövet hálót a ragasztó és bevonó habarcsba kell beágyazni, ügyelve rá, hogy ránc és gyűrődés mentesen a megfelelő, minimum 10 cm-es átfedéssel kerüljön elhelyezésre, majd a tapasszal át kell glettelni. 

A nagyobb felületi feszültségnek kitett felületeknél (ajtó és ablaknyílások) diagonál elhelyezésben további hálóerősítés kialakítása javasolt.
A háló beágyazása után legalább 24 óra elteltével (20 °C léghőmérséklet esetén) a teljes felületet ismételten rendszer ragasztóval át kell glettelni. Ezután jön a kisebb egyenetlenségek utójavítása vagy csiszolása.Forrás: KingStone <http://www.kingstone.hu>

 

Amire szükség van a pontos árajánlat adáshoz.

Polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelőanyag vastagsága, felület felmérése ajtók, ablakok nélkül, ház kerülete ( indítóprofil ), ajtók, ablakok és élek felmérése ( hálós élvédő ) és ha van homlokzati szín kiválasztva akkor az is. Lábazat vastagsága, m2 felmérése és ha van kiválasztott lábazati struktúra akkor az is jöhet. Az alapozó, ragasztó és a dűbel ezek után a gyári mennyiségekkel lesznek az árajánlatunkban. 

Kollégáink segítenek a gyártói anyagszükséglet alapján meghatározni a szükséges mennyiséget, de javasoljuk, hogy a kivitelezővel végezzenek helyszíni felmérést a pontos igény meghatározása érdekében. Az anyag mennyiségek nem csak a falazat állapotától hanem a kivitelező „kezétől”, a helyes helyszíni anyagtárolástól, illetve a figyelmes munkavégzéstől függ, melyekre viszont nincs ráhatásunk.

Valós raktárkészlettel rendelkező homlokzati hőszigetelő rendszer, szigetelőanyag, kazettás álmennyezet és gipszkarton SZAKÁRUHÁZ vagyunk. Nem webáruház. Hívjon, és kolléganőnk már nézi is a számítógépen a készletet és az árakat. Jöhet az anyagért! A homlokzati rendszereknél hamar elérhető a gyártó általi ingyenes helyszínre szállítás. Ezt kolléganőnk az egyeztetéskor jelzi. 

 

További termék árainkat a linkre kattintva talál.

Kazettás álmennyezet árak ITT   –  Gipszkarton árak ITT    –    Szigetelőanyag árak ITT

 

Telephelyeink címe és elérhetőségeik.

Telefonszámaink.06-70-683-3330
06-70-522-8468
email címünk.info@gipszkartonok.info.hu
9. ker. Budapest, Soroksári út 164.4. ker. Budapest, Ipari park u. 9Székesfehérvár, Új Váralja sor 20.Nyíregyháza, Kállói út 16.
6000 Kecskemét, Matkói út 16.8360 Keszthely, Epreskert u. 4.3531 Miskolc, Kiss Ernő utca 27.6724 Szeged, Pulz u. 46/A.
7623 Pécs, Közraktár út 7/b9023 Győr, Serfőződombi dűlő 3.

Intézni való a kivitelezővel.

  1. Kapcsolatfelvétel telefonon
  2. Személyes felmérés ( néhol ingyenes!! )
  3. Árajánlatkérés Tőlünk  a felmérés alapján
  4. Munkadíj árajánlatadás email – ben
  5. Anyag árajánlat adás email-ben
  6. Visszajelzések a kezdésről, anyag szállításról
  7. Munkavégzés pontos kezdéssel, szakmai munkával, állványozással, tiszta területtel. 

Milyen vastag legyen a polisztirol homlokzati hőszigetelés?

Elsősorban tudnunk kell, hogy az épületünk milyen építőanyagból, téglából készült. A hőszigetelés vastagságának és fajtájának (Polisztirol-kőzetgyapot) kiválasztásánál el kell döntenünk milyen mértékű hőszigetelő értéket szeretnénk elérni. Ebben segítenek a gyártói honlapok. vagy éppen mi kivitelezők.

Megoldás lehet energetikai számításokat végeztetni szakemberrel, hogy a házának legmegfelelőbb hőszigetelő rendszer vastagságot találja meg. Igaz lehet, minél vastagabb a hőszigetelés vastagsága annál nagyobb az energia spórolás mértéke, de ez nem teljesen igaz. A túl vastag hőszigetelő anyag okozhat a hőhíd veszélyes helyeken páratorlódást, aminek  káros hatásai lehetnek az épület szerkezeti elemeiben. A túl olcsó termékektől óvakodjunk! Ezek a termékek valószínűleg nem felelnek meg a ma Magyarországon és az EU- ban előírt normáknak.

A mi  ajánlásunk polisztirol homlokzatnál a minimum 15 cm vastagságú hőszigetelés, míg a kőzetgyapot homlokzati rendszernél a 12-15 cm. Ennél vékonyabb vastagsággal nem érdemes a kivitelezést elkezdni. Az az igazság, hogy ma már nem a hideg ellen kell védekeznünk hanem sajnos a meleg ellen. Mi szakmai emberek is érezzük a felmelegedést amiről annyit beszél a média. Sajnos igaz a hír! 

 

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

 

Hozzászólások lezárva.