Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása üvegszövet hálóval.

Homlokzati hőszigetelő rendszer árajánlatkérő űrlap a lap alján. Egyszerű a kitöltése!! 

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása

 

A minősített felületerősítő üvegháló, ragasztóba való beágyazással kerül beépítésre. A felületerősítő üvegháló folytonosságát átfedéses toldással történő beépítés biztosítja, minimum 10 cm átfedéssel. A külső mechanikai- és hőmérséklet-változási hatások biztonságos elviselhetősége érdekében, többleterősítéseket kell készíteni; sarkoknál,éleknél, nyílások, kávák feszültségi csomópontjaiban. Először is a megfelelően előkészített szigetelőrétegre fel kell hordani kézzel vagy géppel a rendszerragasztót, a D táblázatban megadott vastagságban. 
A homlokzat ragasztót az egyenletes rétegvastagság elérése érdekében fogazott glettvassal, vagy fogazott H kartecsnivel kell felhordani. A frissen felhordott rendszer ragasztóba gyűrődés mentesen be kell ágyazni az üvegszövet hálót fentről lefelé – függőleges sávokban – min. 10 cm átfedéssel, úgy hogy a háló a ragasztóréteg közepére, ill. annak külső harmadba kerüljön. Az elkészített felületen az üvegszövet nem látszódhat át. Az esetleges beágyazási hibákat még „nedveset a nedvesre” elv alapján a rendszer ragasztóval kell kiglettelni.

Diagonális háló megerősítés:
Ajtó- és ablaknyílások sarkánál diagonális megerősítésre van szükség. A felületi megerősítés felhordása előtt a 
rendszer ragasztóba, úgy kell beágyazni, hogy a csík széle közvetlenül a sarkon legyen kb. 45°-ra. A megerősítőcsík mérete általában 20×33 cm.

 

Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása üvegszövettel

Eljárás különösen nagy mechanikai igénybevételnek kitett homlokzatrészek esetén (védekezés vandalizmus ellen):
– a megerősítő szövetet az élvédők felrakása és a normál megerősített alapréteg felhordása előtt a megfelelő
vastagságban felhúzott rendszer ragasztóba kell beágyazni.
– amennyiben szükség van dupla üvegszövet erősítésre, akkor ügyelni kell arra, hogy a két szövet-réteg átfedése 
eltolva történjen. Az első réteg rendszer ragasztónak a második réteg üvegszövet beágyazása előtt meg kell kötnie. A felületi megerősítés elkészítése előtt be kell tartani az eddig elkészített rendszerelemek szükséges várakozási idejét. 


Élek és hajlatok kialakítása:
Felragasztott, hálós élvédők és sarokhálók alkalmazásakor (1. ábra) a betervezett szövetrész szélességében a 
rendszerragasztót úgy kell felhordani, hogy arra a profilt vagy a sarokhálót be lehessen ágyazni. A felületi megerősítéscsatlakozását min. 10 cm-es átfedéssel kell kivitelezni. Homlokzati hőszigetelő rendszer hálózása.

Üvegszövet nélküli élvédő profilok alkalmazásánál ezeket be kell ágyazni a rendszer ragasztóba. A felületi megerősítést így az éleken úgy kell átfedni és a rendszer ragasztóba beágyazni, ahogy a 2. ábra mutatja. Vízorr kiképzése(átmeneti rész a homlokzatról a csatlakozó vízszintes. felületre) vízorros élvédő profillal a 3. ábra szerint történik (függőleges metszet). Hajlatok kiképzése értelemszerűen úgy történik, mint a pozitív élek kiképzése, profilok nélkül, 10 cm átfedéssel és szintén a felületi megerősítés során végzik. Különösen nagy mechanikai igénybevételnek kitett felületeken (dupla hálózás) a megerősített rendszerragasztóra rakják fel az élvédő profilokat. 


Üvegszövet háló elhelyezése:
A polisztirol vagy kőzetgyapot táblára az üvegszövet hálót a ragasztó és bevonó habarcsba kell beágyazni, ügyelve rá, hogy ránc és gyűrődés mentesen a megfelelő, minimum 10 cm-es átfedéssel kerüljön elhelyezésre, majd a tapasszal át kell glettelni. 

A nagyobb felületi feszültségnek kitett felületeknél (ajtó és ablaknyílások) diagonál elhelyezésben további hálóerősítés kialakítása javasolt.
A háló beágyazása után legalább 24 óra elteltével (20 °C léghőmérséklet esetén) a teljes felületet ismételten rendszer ragasztóval át kell glettelni. Ezután jön a kisebb egyenetlenségek utójavítása vagy csiszolása.Forrás: KingStone <http://www.kingstone.hu>

 

Amire szükség van a pontos árajánlat adáshoz.

Polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelőanyag vastagsága, felület felmérése ajtók, ablakok nélkül, ház kerülete ( indítóprofil ), ajtók, ablakok és élek felmérése ( hálós élvédő ) és ha van homlokzati szín kiválasztva akkor az is. Lábazat vastagsága, m2 felmérése és ha van kiválasztott lábazati struktúra akkor az is jöhet. Az alapozó, ragasztó és a dűbel ezek után a gyári mennyiségekkel lesznek az árajánlatunkban. 

Kollégáink segítenek a gyártói anyagszükséglet alapján meghatározni a szükséges mennyiséget, de javasoljuk, hogy a kivitelezővel végezzenek helyszíni felmérést a pontos igény meghatározása érdekében. Az anyag mennyiségek nem csak a falazat állapotától hanem a kivitelező „kezétől”, a helyes helyszíni anyagtárolástól, illetve a figyelmes munkavégzéstől függ, melyekre viszont nincs ráhatásunk.

Valós raktárkészlettel rendelkező homlokzati hőszigetelő rendszer, szigetelőanyag, kazettás álmennyezet és gipszkarton SZAKÁRUHÁZ vagyunk. Nem webáruház. Hívjon, és kolléganőnk már nézi is a számítógépen a készletet és az árakat. Jöhet az anyagért! A homlokzati rendszereknél hamar elérhető a gyártó általi ingyenes helyszínre szállítás. Ezt kolléganőnk az egyeztetéskor jelzi. 

 

További termék árainkat a linkre kattintva talál.

Kazettás álmennyezet árak ITT   –  Gipszkarton árak ITT    –    Szigetelőanyag árak ITT

 

Telephelyeink címe és elérhetőségeik.

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Intézni való a kivitelezővel.

  1. Kapcsolatfelvétel telefonon
  2. Személyes felmérés ( néhol ingyenes!! )
  3. Árajánlatkérés Tőlünk  a felmérés alapján
  4. Munkadíj árajánlatadás email – ben
  5. Anyag árajánlat adás email-ben
  6. Visszajelzések a kezdésről, anyag szállításról
  7. Munkavégzés pontos kezdéssel, szakmai munkával, állványozással, tiszta területtel. 

Milyen vastag legyen a polisztirol homlokzati hőszigetelés?

Elsősorban tudnunk kell, hogy az épületünk milyen építőanyagból, téglából készült. A hőszigetelés vastagságának és fajtájának (Polisztirol-kőzetgyapot) kiválasztásánál el kell döntenünk milyen mértékű hőszigetelő értéket szeretnénk elérni. Ebben segítenek a gyártói honlapok. vagy éppen mi kivitelezők.

Megoldás lehet energetikai számításokat végeztetni szakemberrel, hogy a házának legmegfelelőbb hőszigetelő rendszer vastagságot találja meg. Igaz lehet, minél vastagabb a hőszigetelés vastagsága annál nagyobb az energia spórolás mértéke, de ez nem teljesen igaz. A túl vastag hőszigetelő anyag okozhat a hőhíd veszélyes helyeken páratorlódást, aminek  káros hatásai lehetnek az épület szerkezeti elemeiben. A túl olcsó termékektől óvakodjunk! Ezek a termékek valószínűleg nem felelnek meg a ma Magyarországon és az EU- ban előírt normáknak.

A mi  ajánlásunk polisztirol homlokzatnál a minimum 15 cm vastagságú hőszigetelés, míg a kőzetgyapot homlokzati rendszernél a 12-15 cm. Ennél vékonyabb vastagsággal nem érdemes a kivitelezést elkezdni. Az az igazság, hogy ma már nem a hideg ellen kell védekeznünk hanem sajnos a meleg ellen. Mi szakmai emberek is érezzük a felmelegedést amiről annyit beszél a média. Sajnos igaz a hír! 

 

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

 

Hozzászólások lezárva.