Hőszigetelés klíma helyett

Hőszigetelés klíma helyett – tartsuk kint szigeteléssel a nyári meleget erős kőzetgyapottal vagy üveggyapottal! 

A hőszigetelés nyáron megakadályozza a hő tetőn és födémen, valamint falakon keresztüli behatolását így akár elhagyható a klíma, télen pedig a hő/energia elvesztését! Télen ne fűtsünk a világba fölöslegesen, nyáron pedig hagyjuk el a klímát akár teljesen! Homlokzaton az átlagos hőszigetelés vastagság minimum 12 – 15 cm. Tetőtérben a szarufák között és a vízszintes födémen pedig legalább a 20 – 30 cm a javasolt.   

hőszigetelés klíma helyett

Homlokzat hőszigetelés klíma helyett

Hőszigetelés klíma helyett

Tetőtér hőszigetelés klíma helyett

Kőzetgyapottal, üveggyapottal vagy polisztirollal történő hőszigetelés klíma helyett. Sok pénzt és energiát tudunk így megspórolni. 

Kiváló hőszigetelő és hangszigetelő anyagokat vásárolhat nálunk! Készletről érdeklődjön telefonon mert azonnal aktuális készletet tudunk ellenőrizni! Vagy használják az ajánlatkérő űrlapunkat. 

Kattintson a linkekre és nézze meg az árakat.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT 

 

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Ajánlatkérő űrlap. 

Árajánlatkérő adatai 

Hőszigetelés klíma helyett.

Hosszú távon mind egészségügyi, mind gazdasági és környezetvédelmi szempontból is sokkal előnyösebb és hatékonyabb, ha inkább arra törekszünk, hogy kényelmünk érdekében inkább a meleg levegőt be se engedjük a lakásba, nem pedig arra, hogy lehűtsük azt. Ezt az épületek energetikai korszerűsítésével érhetjük el. Ilyen beruházás lehet a rossz nyílászárók cseréje és/vagy a hőszigetelés. Mindkettő nagyon sokat jelent.

Megfelelő árnyékolás és szigetelés együtt akár 5-7 fokkal is csökkentheti a lakások belső hőmérsékletét, utóbbi ugyanis nyáron megakadályozza a hő tetőn és födémen, valamint falakon keresztüli behatolását. Alkalmazásával hatásosan idézhetjük vissza a parasztházak hűvösségét, elektromos áramfogyasztók használata nélkül. Ezáltal nem csak nyáron tarthatjuk kint a meleget, de akár 40%-ot is spórolhatunk a téli fűtésszámlán, a környezet mellett a pénztárcánkat is kímélve. 

A nyáron mért adatokból pedig az derül ki, hogy amíg a szigeteletlen épület belső hőmérséklete most is követi a kinti hőmérséklet ingadozását, addig a szigetelt épületben egyenletes, 24 °C körüli a hőmérséklet. Ez az állandó hőfok nagyban növeli a lakók komfortérzetét. 

 

Olcsón és gyorsan védekezhetünk a nyári meleggel szemben ha hőszigetelünk. 

Nem beépített tetőterek esetén nagy felmelegedő felületet jelent, így jelentős hőséget, hőmérséklet emelkedést okoz a nem szigetelt padlásfödém. Ez ugyanakkor a legegyszerűbben, leggyorsabban szigetelhető épület rész.

A legegyszerűbb megoldás a könnyű, de jó hőszigetelő képességű Knauf Insulation vagy URSA tekercses üveggyapot szigetelőanyagok vagy a táblás ROCKWOOL vagy Knauf kőzetgyapot elhelyezése, lehetőleg két rétegben, eltolt illesztésekkel. Ez azért fontos mert így hőhídmentes felületet kapunk.

A mai hőszigetelési előírások teljesítéséhez kb. 20 cm vastag szigetelés szükséges tehát  2 x 10 cm eltolásban. A szigetelés fölé páraáteresztő tulajdonságú réteg kerül, hogy a födémen átjutott párát átbocsássa, ugyanakkor védelmet nyújtson a légmozgás okozta hőveszteség illetve a héjaláson bekerülő esetleges csapadék ellen.

A szigetelés alá a födém kialakításától függően páratechnikai réteg szükséges, amely megakadályozza a födémen átjutott pára bekerülését a szigetelésbe, és azt, hogy ott lecsapódjon. Különös figyelmet igényelnek a változatos kialakítású fafödémek, amelyek esetében a páratechnikai réteg feladata a légtömörség javítása, ezzel a hőveszteség további csökkentése.

Ez a szigetelés nem terhelhető, így a kéményekhez, tetőkibúvókhoz stb. „közlekedési útvonalak” kiépítése szükséges, pallók, vagy  OSB építőlemezek felhasználásával. A szigetelés a födém alá is kerülhet, lécváz közé, szerelt vagy függesztett álmennyezet fölé. Ilyen módon tárolótérként megőrizhető a padlás, emellett esztétikus, bontható stb. mennyezet alakítható ki.

A páratechnikai réteg itt is lényeges, lécvázas szerelt mennyezet esetén könnyen elhelyezhető a technikai fólia.

 

Hozzászólások lezárva.