Optimális homlokzati hőszigetelés

Optimális homlokzati hőszigetelés.

 

Kőzetgyapot vagy polisztirol legyen? Legalább 15 cm vastagságban tervezzünk. Ez az átlag hazánkban.

 

Optimális homlokzati hőszigetelés

Optimális homlokzati hőszigetelés kőzetgyapotból

Optimális homlokzati hőszigetelés polisztirolból

Optimális homlokzati hőszigetelés polisztirolból

Optimális homlokzati hőszigetelés ajánló.

Úgy tudunk segíteni a homlokzat vastagság kiválasztásában, hogy megosztjuk az elmúlt évek forgalom változásait Önökkel. Természetesen az optimális homlokzat szigetelés tervezésekor ki kell kérniük a választott kivitelező véleményét a falazatról, illetve érdemes hőtechnikai mérést is végeztetni, hogy megtudják hol alakulhatnak ki hőhidak. Jó döntést csak így tudnak hozni. A honlapok leírásai csak iránymutatásra jók. Egyeztessen a kivitelezővel, tervezővel a fal típusáról, vastagságról. 

Lassú de folyamatos emelkedést tapasztalunk a homlokzati szigetelés vastagság vásárlásban. Néhány évvel ezelőtt még a 6 – 8 cm-es polisztirol rendszer volt az átlagos de ez a vastagság 2017-ben már megduplázódott, tavaly a 10 – 14 cm lett tavaly pedig már 15 – 20 cm volt az átlag.  

A rendszerek megoszlása is változott. Mára 60 % polisztirol, 40 % kőzetgyapot. Nem is olyan régen még a polisztirol rendszerek sokkal népszerűbbek voltak az áruk miatt. Elmozdulás mutatkozik a környezet tudatosság és a szakmaiság felé és inkább fizetnek többet egy kőzetgyapot rendszerért amivel megnyerik a tűzvédelmet is és azt, hogy a rendszerük lélegző lehet. Hiába drágább a kőzetgyapot rendszer de ez mutatkozik a helyes útnak. 

 

Optimális homlokzati hőszigetelés.

A legnépszerűbb polisztirol rendszerek az Austrotherm, Bachl,  Kingstone, Baumit, LB-Knauf, Mapei gyártók termékei, melyek saját gyártású polisztirolt, vagy BACHL (régi nevén Nikecell), illetve Austrotherm gyártmányú szigetelést tartalmaznak. Ezek lehetnek lehetnek hagyományos polisztirol – “fehér” – vagy grafitos polisztirol – “szürke”. A grafitos rendszer technikailag, hővezetésében közel olyan erős mint a kőzetgyapot rendszer.  

Kőzetgyapot vonatkozásában a Rockwool Frontrock Max E volt a sláger, és szorosan mellette ott található a Knauf-Insulation terméke is. Homlokzati hőszigetelést mindig rendszerben érdemes beépíteni, és javasolt kerülni a különböző összeválogatott elemek használatát.

Homlokzat típusaFontosabb jellemzők2015-ös átlagos vastagság 2017-ös átlagos vastagság 2017-ös átlagos vastagság
Kőzetgyapot rendszer.Természetes anyagból, tűzgátló és hangszigetelő is, Jó hőszigetelő 8 cm12 cm15 cm
Polisztirol rendszerOlcsó, jó hőszigetelő10 cm12 cm16 cm

 

Hívjon és azonnal segítünk egy gyors készlet ellenőrzéssel vagy árajánlattal. Gipszkarton és szigetelőanyag raktáraink: Budapest 9. és 4. kerület. Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Nyíregyháza, Győr és Kecskemét.

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu
 

 

Üdvözöljük Önöket oldalunkon. Mi nem webáruház vagyunk, hanem szakáruház. A szigetelőanyagokat raktárkészleten tartjuk, így azonnal megvásárolható. Amennyiben rendelése eléri a gyártó által szabott mennyiséget úgy a termék ingyenesen kerül kiszállításra. Kollégáink tapasztalt szakmai emberek akik kérdés esetén is rendelkezésükre állnak.  

Áruházainkban rengeteg anyaggal és valós raktárkészlettel várjuk Önöket!

Termékeink: szigetelőanyagok hő, hang, vízszigetelés, homlokzati hőszigetelő rendszerek és vakolatok, gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek. Hanggátló, tűzgátló, normál, impregnált, hajlítható, akusztikai gipszkartonok, reviziós ajtók, tűzgátló ajtók, ytong, OSB lapok, kenhető és bitumenes vízszigetelő anyagok. Kőzetgyapot és üveggyapot szigetelőanyagok gipszkarton falba hangszigetelésnek, tetőtérbe hőszigetelésként, beton alá lépés és kopogás csillapításra, homlokzatra, könnyűszerkezetes faházhoz, pincékhez. 

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

 

 

 

Optimális homlokzati hőszigetelés

Rockwool frontrock MaxE, Knauf Nobasil és Paroc/Isoroc kőzetgyapot homlokzat rendszerek, Austrotherm, Knauf, Kingstone és Graymix EPS polisztirol homlokzati rendszerek homlokzati szigetelőanyagok rendelhetők nálunk.  

NAGYON FONTOS! Bárhonnan is kérnek homlokzati rendszer árajánlatot, javaslatot a pontos árajánlatot adáshoz szükség van 2 kiegészítő felmérésére amit csak Önök tudnak felmérni. Hálós élvédő és indítóprofil. A hálós élvédőre szükség van az ajtók, ablakok, sarkok élvédőzéséhez míg az indítóprofil valójában a ház kerülete. Ez választja el a lábazatot és a homlokzatot. Amennyiben a lábazat nem lesz egy szintben a homlokzattal akkor azt is jelölje az ajánlatkérésében. Érzékeny és “rafinált” a ragasztó mennyisége egy árajánlat adásnál. Szinte mindenki alul kalkulálja a ragasztót mert ebben a rendszerben is az “apró betűs részben” van minden. Nem olcsó rendszer anyag így ezzel a trükkel eladhatóvá válik a rendszer egésze. Igen ám de így a ragasztó biztosan nem lesz elég. Ha nálunk árajánlatot kér abban biztos lehet, hogy a gyári előírásoknak megfelelően lesz a ragasztó is kiajánlva. Ezt még megcifrázhatjuk azzal is, hogy kérje ki “kezelőorvosa és gyógyszerésze” KIVITELEZŐJE véleményét a falazatról is.

 

Töltse ki az árajánlatkérő űrlapot és küldjük az árajánlatot!

 

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

 

A környezetszennyezés legfőbb forrása maga az energiafogyasztás, ebből adódóan épületeink hőszigetelésének szükségessége ma már nem kérdés. A legjobb eredmény elérése érdekében azonban nem mindegy, hogy milyen vastagságú és anyagú hőszigetelés mellett döntünk. 

 

Az optimális homlokzati hőszigetelés anyagának kiválasztása 

Építkezés során az építőanyagokkal természeti kincseket használunk fel, amelyek az épület életének végén építési törmelékként kerülnek vissza a természet körforgásába. Az építőanyagok gyártására, szállítására, majd elbontására, elszállítására, megsemmisítésére (vagy újrahasznosítására) fordított energia szintén jelentős. Minden egyes épület megépítésével a környezetet terheljük, így ezt olyan alacsony szinten kell tartani, amennyire lehetséges. Így tehát egy ház tervezésénél és megépítésénél az energiahatékonyság, az esztétika, a funkció, a gazdaságosság mellett a környezetbarát (környezetünket minél kisebb mértékben terhelő, minél kevesebb energiával előállítható) anyagok használatára is gondot kell fordítani. Ennek szellemében vegyük sorba a Magyarországon reálisan szóba jöhető homlokzati szigetelőanyagokat: 

1. Polisztirol (műanyag) hőszigetelés

A hőszigetelő anyagok közül talán a legolcsóbb (ennek köszönhetően a legelterjedtebb), de ebben kedvező tulajdonságai ki is merülnek. Legnagyobb hátránya, hogy éghető, méghozzá mérges gázok felszabadulása mellett. 
(A habosított mûanyagok az elõállítás után folyamatosan mérgezõ sztirolt bocsátanak ki magukból. A poliuretánból készített termékeknél szintén elõvigyázatosságra van szükség, ugyanis ezekbõl allergén izocianát szabadul fel.). 

2. Grafitos hőszigetelő rendszer

Szintén polisztirol alapú, azonban a hozzáadott grafit hatására növekszik a hõszigetelõ képessége, így ugyan abban a vastagságban jobb hőtani értéket érhetünk el. Hátránya: a fokozott éghetőség, illetve a magasabb ár. 

 

Miből áll a grafitos hőszigetelés?

Ez egy  új szigetelőanyag ami a hagyományos polisztirol szigetelésekhez képest lényegesen nagyobb hőszigetelő képességgel rendelkezik. Alapja neki is polisztirol és mikroszkopikusan kicsi grafit adalékot tartalmaz, ezzel javítva a szigetelést. Nem fehér, hanem szürke, a nyersanyag pedig gyöngyszerű fekete részecskék formájú.

Miért jobb a grafitos homlokzati hőszigetelő rendszer a “sima” polisztirolnál?

grafit adalék a sugárzásos hőátadást csökkenti le a polisztirol cellákban, és így a rendzser hővezetési tényezője kedvezőbb lesz. Kb 20 %-al jobb hővezetési tényező hasonló mértékű többlet energia megtakarítást is jelent. 

grafit-polisztirol lapok anyaguknak köszönhetően sokkal alacsonyabb hővezető képességgel rendelkeznek, mint a hagyományos hőszigetelő lemezek. A termék minden más fizikai tulajdonságaiban egyébként azonos a korábbról ismert lemezekkel, így alkalmazása nem igényel új technológiát. 

Általában az jellemező, hogy a jobb szigetelés minél vastagabb szigetelőréteget igényel. A grafit lemezek az elvárt értéket kisebb vastagságban is elérik! Ez nagy előny különösen akkor ha a vastagságnak szerepe van a kivitelezésnél. 

grafitos hőszigetelő rendszer alkalmazása előnyös olyan helyeken, ahol vastag hőszigetelő anyagot kell a falszerkezetre rögzíteni (passzív házak), illetve felújítások során, mikor a rendelkezésre álló rétegvastagságban minél kedvezőbb hőszigetelési értéket szeretnénk elérni. Utóbbi esetben az is lényeges, hogy az ajtók, ablakok környékén a beforduló hőszigetelés a lehető legjobb minőségű legyen, hiszen itt gyakran fizikailag nincs annyi hely, amennyi szükséges lenne. Akár 20 százalékkal is vékonyabb lehet, mint egy fehér polisztirol lap, de mégis ugyanolyan jól szigetel. 

Grafitos hőszigetelő rendszerek alkalmazásával egyszerűen kielégíthetők a szigorodó energetikai előírások, jobb hőszigetelő képességet tudunk elérni, kis rétegvastagságban, ami szűk helyeken lényeges lehet.

 

3. Rockwool kőzetgyapot hőszigetelés  – ezen a linken sok információt talál a falazatokról és az optimális szigetelőanyag vastagságokról, figyelembe véve a fal típusok hőátbocsátási tényezőket.

 

http://guide.rockwool.hu/media/222814/homlokzati_prospektus.pdf

 

Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik a polisztirol hőszigetelésekkel szemben, ugyanakkor ára annál magasabb. 

  • Természetes szigetelőanyag.
  • A nyílt pórusú szerkezetből adódóan a vízpára gyakorlatilag akadálytalanul vándorolhat a kőzetgyapotban, vagyis kiváló páraáteresztő képességgel bír. Ezáltal biztosítja az épületszerkezetek lélegzését, páraáteresztését, valamint az építési nedvesség eltávozását. A lakótér komfortosabbá válik, hiszen a külső falak belső felületei nem hidegek, nincs páralecsapódás, penészesedés, a mennyezet alatti szobasarkokban a kosz nem csapódik le.
  • Nem zsugorodnak, nincs hõmozgásuk, és rugalmasságuk révén képesek áthidalni az épületszerkezetek kisebb mozgásait, anélkül, hogy a külsõ vakolat megrepedne.
  • Amennyire a gyártók által közölt számításnak hihetünk, az előállítása során felhasznált energia egy januári hónapban megtérül a fűtési energia csökkenése révén.

 

4. Formaldehid mentes kőzetgyapot és üveggyapot hőszigetelés 

A kőzetgyapotnál leírt kedvező tulajdonságokon túlmenően a szigetelés kötőanyaga formaldehid-mentes, nem tartalmaz fenolt, akrilt, mesterséges színezőanyagokat, festékanyagot és fehérítőt. 

 

 

Hozzászólások lezárva.