Knauf üveggyapot szigetelőanyagok

Knauf üveggyapot szigetelőanyagok 

A Knauf üveggyapot szigetelőanyagok tetőtérbe, gipszkarton falba, álmennyezet fölé tökéletesek. 50 – 100 – 150 mm vastagságban kaphatók, tekercsben. Hővezetési tényező:  λ = 0,035 – 0,037 – 0,039 

Erős hőszigetelés. 15 – 25 cm-ben rakva már a lehető legtöbbet kihozzuk az anyagból.

 

Knauf üveggyapot szigetelőanyagok

Knauf üveggyapot szigetelőanyagok

 

Üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol szigetelőanyagok, gipszkarton és kazettás álmennyezet lapok és rendszerek SZAKÁRUHÁZA vagyunk. Nem webáruház.

Ha kíváncsi valamelyik termék árára akkor nálunk azt azonnal megkapja. Önnek nem kell kitöltögetnie egész oldalakat, hogy majd megtudja az árakat hanem kolléganőnk már nézi is a számítógépen.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

 

Gipszkarton, szigetelőanyag  telephelyeink telefonos elérhetősége!! Hívjon segítünk.

Központi raktárunk Budapesten van a 16. kerületben. Vidéki városokba is szállítunk: Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg, Debrecen, Gyöngyös, Kaposvár, Szekszárd, Tatabánya, Szolnok, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Kecskemét, Győr, Veszprém, Siófok.

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

Miért kezdjük a hőszigetelést a falaknál?

Ha családi házunk energiamegtakarító beruházásán gondolkodunk, a teljesség igénye nélkül a következőket érdemes áttekintenünk:

  • Használjuk a tetőteret, vagy tervezzük használatát?
  • Korszerű-e tető szigetelése, vagy van-e a cserép alatt egyáltalán szigetelés? Kell-e?
  • Milyen a fejünk feletti és a lábunk alatti födém, aljzat állapota? Szigetelt-e vagy nem?
  • Milyen a falazat anyaga, és külső vakolatának állapota?
  • Milyen a falban található nyílászárók állapota?
 • Milyen állapotban van az épületben található gépészet – fűtési, vízvételi berendezések mennyire felelnek meg a mai elvárásoknak? És nekünk?

Természetesen nem lehet megdönthetetlenül kijelenteni, hogy a legnagyobb megtakarítást akkor fogjuk elérni, ha a falakat hőszigeteljük, hiszen ezt háza, családja válogatja. Ám ha 22-23 C fokban is „didergünk” házunk falai között, nem érezzük magunkat télen komfortosan, annak nem biztos, hogy kizárólag fázósságunk az oka.

Ugyanakkor 1 C fokos hőmérséklet csökkentés – bizonyos körülmények között – akár 6 %-os költségmegtakarítást is eredményezhet, így nem mindegy, hogy 20 vagy 21 C fokban érezzük jól magunkat.

Szóval családja és családi igénye válogatja, hogy a tetőtér szigetelésével kezdjük vagy a homlokzattal.Előbbi esetén a ráfordítás feltehetőleg kisebb, mint egy teljes homlokzati hőszigetelés bekerülési költsége – már csak a felületek nagysága közötti különbség miatt is – ám utóbbi többet is hoz a konyhára.

Legyen kevesebb a fűtésszámlánk, akár már az első téli hónapban, érezzük magunkat komfortosabban a falak hőszigetelése után, akár azonos hőfokon, mint korábban?

Hogyan lehetséges ez?
Egy adott helyiség hőmérsékleti értékei csak akkor biztosítják a kellemes komfortérzetet, azaz, hogy jól érezzük magunkat, ha a környező falazat hőmérséklete, a levegő relatív nedvessége és a légmozgás a helyiségben bizonyos értékhatáron belül van.

Egy 20°C-os helyiség hőmérséklete akkor biztosít kellemes közérzetet, ha a falazat hőmérséklete 18-20°C között van, a relatív légnedvesség tartalma 35-70% és a levegőáramlás 0 m/s.

Ez elég tudományosan hangzik, de mit is mit jelent mindez?
Bizonyított tény, hogy azonos hőmérsékleten kevéssé érezzük magunkat komfortosan, ha hidegek a falak, így a falak hőszigetesésével egyrészt kevesebbet kell azért fizessünk, hogy azonos hőmérsékletet biztosítsunk a családnak, de még jobban is fogjuk magunkat érezni.

 

Még egy érv a Knauf üveggyapot szigetelőanyagok – hőszigetelésre – környezetvédelemre fogékonyak számára

 

Környezetünkben a legtöbb energiát az ipar után az épületek fogyasztják, kézenfekvő tehát, hogy az épületek hőszigetelésével nagymértékben csökkenthetjük az energiafelhasználást.
Az épületek hőveszteségének jelentős része – ez akár több mint 30% is lehet – a falszerkezeten át távozik. A hőszigetelés előnyös hatásai nemcsak télen, a fűtési költségek megtakarításában jelentkeznek, hanem nyáron, a kellemes belső klíma biztosításával is.
A szerkezetek fokozott hőszigetelésével tehát nem csak fűtésre, de hűtésre felhasznált energia mennyiségét is csökkenthetjük, így a kibocsátott káros anyag mennyiségére is hatással lehetünk.
Így mi mindannyian tehetünk a környezetünkért, a természet megóvásáért.
 

A Knauf Insulation 2009-ben vezette be vegyi kötőanyagoktól mentes üveggyapot termékcsaládját ECOSE® néven. A kizárólag természetes alapanyagokból készült termékek forradalmasították az üveggyapot termékek piacát, hiszen addig a Knauf Insulation-ön kívül még soha senkinek nem sikerült ez a gyártás-technológiai áttörés.

Knauf üveggyapot szigetelőanyagok

A világon a leggyakrabban használt szigeteléstípus – és ennek sok jó oka van. Más szigetelésekkel összehasonlítva az üveggyapottal kiváló hő – és hangszigetelést érünk el egy lépésben a verhetetlen A1-es (nem éghető) tűzvédelmi besorolással. Az üveggyapot szigetelés energiát és így pénzt takarít meg, vagyis a szigetelés költsége 2-3 év alatt megtérül – ami egyedülálló megtérülése a beruházásnak.

 

A Knauf üveggyapot szigetelőanyagok az ECOSE® Technology-val nem úgy néznek ki, és nem is olyan a tapintásuk, mint amit eddig megszokhattunk. Forradalmian új, formaldehid-mentes kötőanyag technológia, amely könnyen megújuló anyagokat használ a kőolaj alapanyagú vegyipari anyagok helyett, melyeket más szigetelőanyagokban használni szoktak.

Az ECOSE® Technology, a bio-alapú kötőanyag 5 évig tartó kutató-fejlesztő munka eredményeként született, mely szuper puha tapintást és természetesen barna színt kölcsönöz az ásványgyapot szigetelőanyag új generációjának.