Polisztirol ragasztók

Polisztirol ragasztók – homlokzati polisztirol lap ragasztására.

 

Polisztirol ragasztók

Polisztirol ragasztók

Polisztirol ragasztók

Polisztirol ragasztók

Polisztirol lap árakat ITT talál vagy kérjen EPS homlokzati hőszigetelő rendszer árajánlatot. 

Szigetelőanyag és gipszkarton raktárkészlettel rendelkező szakáruház vagyunk. Polisztirol, üveggyapot, kőzetgyapot szigetelőanyagok széles választékát tartjuk! Szigetelőanyag raktáraink Budapest 9. és 4.kerület illetve Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Nyíregyháza, Győr. Ha gipszkartonra, gipszkarton rendszerre vagy kazettás álmennyezetre van szüksége azt is megtalálja nálunk készleten.  Kazettás álmennyezet árak ITT   –  Gipszkarton árak ITT

 

Szigetelőanyag és gipszkarton telephelyeink telefonos elérhetősége. Hívjon és segítünk.

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

Gyárilag előkevert, por alakú, szálerősített, cement és műgyantakötésű, szürke színű ragasztó és glettelőtapasz, amely könnyen feldolgozható, gazdaságos, jól kenhető, erős, repedésmentes felületet képez a polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszereken.

A polisztirol ragasztók alkalmasak régi és új épületek extrudált (XPS) lábazati és expandált (EPS) homlokzati valamint grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezeinek ragasztására, és üvegszövet háló beágyazására, glettelésére külső- és belső térben.

A polisztirol ragasztók párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használhatóak. Felhordásuk és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
A polisztirol ragasztót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

 

A Polisztirol ragasztók alkalmazhatóak:

  • Ásványi alapokra, beton felületre, simított vakolatra,  betonyp lapra a dilatáció figyelembe vételével
  • Homlokzati hőszigetelő rendszerekhez, hőszigetelő lapok ragasztásához

Anyagösszetétel:

  • Üvegásvány, cement, műgyanta, tulajdonságjavító  adalékok

Anyagszükséglet: 5-7 kg/m²

  • polisztirol lap ragasztásához alapfelülettől függően  2,5 kg–3,5 kg/m²
  • üvegszövet beágyazásához és gletteléshez  2,5 kg–3,5 kg/m²

Keverés:

  • 1kg poranyaghoz 0,3 L–0,4 L csapvíz szükséges  (ideális 20°C-os), a levegő hőmérséklete és páratartalma, valamint a felület nedvszívó képességének függvényében. A bekevert anyagot 10–15 perces pihentetés után újra át kell keverni. A keverést célszerű fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A bekevert anyagot tanácsos 3 órán belül felhasználni.

 

Anyagigény: – ragasztáshoz: 3–4 kg/m².– hálóágyazáshoz: 3–4 kg/m².Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:
6–7 l csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz.
Felhordás eszközei: fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni.
Bedolgozási idő: max. 3 óra.
Rétegvastagság: min. 3 mm.
Átvonhatóság: min.72 óra múlva.
Tapadószilárdság: ≥1,1 N/mm2.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
Tűzvédelmi besorolás: A1.

Vélemény, hozzászólás?