Kőzetgyapot hőszigetelés előnyei

Kőzetgyapot hőszigetelés előnyei homlokzat rendszernél, szarufák között és gipszkarton fal szigetelésnél.

 

Kőzetgyapot hőszigetelés előnyei

Kőzetgyapot hőszigetelés előnyei

Kőzetgyapot hőszigetelés előnyei.

Az épületek külső és belső hőszigetelése hosszú távú pénzbefektetés a környezettudatos tulajdonosok számára. Mivel a háztartások energiaigénye jelentős, kb. 60-80%-a csupán a lakás fűtésére és hűtésére megy el, az energiaköltségek évről évre nőnek. Vagyis azon kívül, hogy a hőszigetelés nélküli házak minősége gyorsabban romlik, a penészesedés és vizesedés hamar kialakul, a tulajdonosok jóval magasabb fűtésszámlát kénytelenek kifizetni feleslegesen.

Fontos szempont a megtervezésnél, hogy milyen alapanyagból készüljön az épület szigetelése. Mivel a lakástulajdonosok számára elsődleges a jó minőségű szigetelőanyag, amivel költségeket és energiát spórolhat meg, lényeges szempont az is, hogy a szigetelőanyag hosszú távon megőrizze eredeti állapotát. Erre kitűnő példa a kőzetgyapot, melynek élettartama több mint 50 év is lehet.

Ha a ház minősége javul egy ilyen típusú felújítás után, energiaköltsége akár 70%-al csökkenhet. A lakás belső falfelületei felmelegszenek és az állandó hőmérséklet miatt az épület lassabban hűl ki.

Mi a kőzetgyapot kedvező tulajdonságai?

 

  1. Természetes alapanyag

A kőzetgyapotot vulkanikus eredetű bazaltkő megolvasztásával állítják elő. Mivel teljesen természetes, újrahasznosított alapanyag, kiváló minősége és kedvező tulajdonságai miatt keresett a vásárlók körében. Felhasználása, szállítása és kezelése könnyű.

  1. Kitűnő hőszigetelő

Azon kívül, hogy nem károsítja a környezetet, kitűnő hőszigetelő, amely elsődleges szempont egy szigetelendő háznál.

Használhatjuk, beton alá mert lépésálló kivitel is van, így padlófűtéshez is alkalmas. Jelölése: Rockwool Steprock ND- HD. Itt a testsűrűség változhat.

Használhatjuk homlokzatra. A legerősebb és legjobb rendszer hosszú távra és azonnal elkezdődik vele a spórolás! Jelölése: Rockwool Frontrock MaxE. Leírás, ajánlatkérés ITT.

Használhatjuk tetőtérben szarufák közé, nem járható lapos födémre. Könnyen vágható öntartó anyag, nem esik össze. Jelölése: Rockwool multirock, deltarock. Árakat ITT talál.

  1. Kiváló hangszigetelő

Szálas szerkezete miatt a kőzetgyapot kiváló hangszigetelő anyag, így akár az épület közbenső falainak szigetelésére is alkalmas. 

A hangszigetelésnél 4 féle testsűrűségből választhatnak. 40 – 50 – 70 – 90 kg/m3. Minél nagyobb a testsűrűség annál több hangot képes megfogni. Jelölése: Rockwool airrock LD – ND – HD – XD. Árakat ITT talál.  

  1. Páraáteresztő

Légáteresztő tulajdonság miatt úgy is mondhatjuk, hogy a homlokzat lélegzik.Nyílt pórusú szerkezete miatt a vízpára szinte akadálytalanul haladhat a szigetelésben, ezért nem képez a szerkezeten páragátat. Ezáltal biztosítani tudja a lakókörnyezetben keletkezett nedvesség eltávozását otthonából, így elkerülhető a házban kialakuló penészesedés, a penészgombák spóráinak elszaporodása.

  1. Nincs hőmozgás

Polisztirol lapoknál felléphet matraceffektus, ami az anyag hőmozgásának a következménye, ez a kőzetgyapot lapoknál nem áll fent. Így nyugodtak lehetünk, hogy szigetelésünk vakolatát az előbb említett hatás nem roncsolja az idő múlásával sem.

  1. Kiváló mechanikai tulajdonságú

Mechanikai hatásoknak ellenálló tulajdonsága miatt sokrétűen alkalmazható például padlásfödémek, lábazatok és lépés-hang szigeteléshez is.

  1. Öregedésálló, nem zsugorodik

Szerkezeti,- és természetes tulajdonságainak köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy az idő múlásával a szigetelésünk vastagsága zsugorodni kezd. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően bátran mondhatjuk, hogy a kőzetgyapot szigetelés akár 50 év múlva is változatlan szigetelési tulajdonságokkal fog rendelkezni.

  1. Gombák, rovarok, rágcsálók nem károsítják

Ha attól tartanánk, hogy a téli időszakban megjelenő kistestű rágcsálók vagy bogarak károsíthatják a szigetelő anyagot, ettől sem kell félnünk, hiszen a kőzetgyapot ennek is ellenáll.

  1. Teljes keresztmetszetében víztaszító

Víztaszító tulajdonságai miatt nem kell attól tartanunk, hogy bármi módon károsítja a szigetelésünket például a felverődő esővíz. Ez a tulajdonsága is hozzásegíti a szigetelést a hosszú élettartamhoz.

Kőzetgyapot hőszigetelés előnyei – tűzvédelem 

  1. Nem éghető, 1000 °C-nak is ellenáll

Semmi sem olyan fontos, mint az élet védelme. Ezért a tűzbiztonság kiemelten fontos minden épületnél.A kőzetgyapot hőszigetelő lemezek a legmagasabb szintű, A1 nem éghetőségi besorolásúak, füstöt nem fejlesztenek, ezért védik otthonainkat, szeretteinket, s tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthetők, még menekülési útvonalak mentén is. Az ablakkávákat is (ami több szintes épületnél a tűz terjedésének iránya lehet) kőzetgyapot szigeteléssel kell szigetelni!! 

 

Mit érdemes kőzetgyapot hőszigeteléssel ellátni?

Első sorban fa,- fémszerkezet vázas épületek külső homlokzat hőszigeteléséhez, vagy téglából, betonból és gipszből készült falazat szigeteléséhez használják. A kőzetgyapot számos pozitív tulajdonsága miatt azonban nem csak a homlokzat vagy a tető szigetelésére alkalmas anyag. A házak belső tereiben is felhasználható úgy mind a gipszkarton falak, gipszkarton álmennyezetek, kazettás álmennyezetek.

Ezeken a helyeken is megakadályozza a tűz terjedését és még ráadásul hang szigetel is néhány típusa. Ilyen kőzetgyapot a rockwool airrock termékcsalád. Kiváló hangszigetelés is egyben mely rendszerben akár 46-50 decibelt is képes megfogni! Ez már nagyon erős hangszigetelés!

A kőzetgyapottal szigetelhetjük házunk tetőterét, a padlásfödémet vagy akár a padlót is. Ezen kívül alkalmazhatjuk kazán és fűtési vezetékeken, csöveken. Ezeken a helyeken alkalmazhatunk alumíniummal kasírozott kőzetgyapotot illetve csőhéjat is.

 

Kiváló polisztirol hangszigetelő és hőszigetelő anyagokat is vásárolhat nálunk! Telephelyeink elérhetőségei. A leggyorsabb a telefon mert azonnal aktuális készletet tudunk ellenőrizni! Vagy használják az ajánlatkérő űrlapunkat.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

Kapcsolat-Árajánlat  –  Ajánlatkérő űrlap. 

A telefonszámát kérem adja meg mert ha kérdésünk van akkor visszahívjuk! És ne felejtsék! Gipszkartonok, kazettás álmennyezetek rendszerszinten szintén raktáron vannak. A raktárunkban készült videón jól látszanak a mennyiségek is. Azonnal vásárolhat nálunk de készlet ellenőrzésre hívja fel a kolléganőaki gyorsan leellenőrzi a készletet és mennyiséget.

Javasoljuk, hogy a zárásunk előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás is zökkenőmentes legyen. Köszönjük!

Árajánlatkérő adatai 


Így élünk mi. Valós raktárkészlet. Tele vannak a raktáraink szigetelőanyaggal, gipszkartonnal, kazettás álmennyezeti lapokkal és minden rendszer anyaggal. Nézzen be hozzánk.

 

 

Hozzászólások lezárva.