Polisztirol dryvit hőszigetelés

Polisztirol dryvit hőszigetelés. Legalább 14 cm vastagságban gondolkodjunk. Ez a vastagság lett a 2018-as átlagunk a vásárlások alapján.

 

 

POLISZTIROL, DRYVIT HŐSZIGETELÉS

POLISZTIROL, DRYVIT HŐSZIGETELÉS

 

Polisztirol dryvit hőszigetelés

Ez a rendszer legalább 30 %-al olcsóbb homlokzati rendszer mint a kőzetgyapot. Jelentős megtakarítást érhetünk el azonnal a fűtésszámlában. Legalább az ország felének ilyen rendszer van fent a házán. Kedvelt típus a Kingstone mert gyönyörű színeket csinálnak amik színtartóak jól bírják az uv sugárzást a lapjaik mérettartóak és nagyon gyorsan leszállítják a megrendeléseket. És mind közül talán a legolcsóbbak. Az Austrotherm és Nikecell/Bachl brand pedig évtizedek óta bizonyít. Mindegyik gyártónak van grafitos rendszere is ami  kisebb lapvastagság mellett tudja azt a hőtechnikai elvárást mint a “fehér” rendszer. Ja és ami még fontos lehet, hogy a grafitos hőszigetelő rendszer szinte egyforma műszaki és hővezetési tényezőkkel bír mint a kőzetgyapot rendszer.

 

Az épületek külső és belső hőszigetelése hosszú távú pénzbefektetés a környezettudatos tulajdonosok számára. Mivel a háztartások energiaigénye nagyon magas, kb. 60-80%-a csupán a lakás fűtésére és hűtésére megy el, az energiaköltségek évről évre drasztikusan nőnek. Vagyis azon kívül, hogy a hőszigetelés nélküli házak minősége gyorsabban romlik, a penészesedés és vizesedés hamar kialakul, a tulajdonosok jóval magasabb fűtésszámlát kénytelenek kifizetni feleslegesen. Ezen tudunk mi segíteni kiváló polisztirol hőszigetelő rendszerekkel. Austrotherm, Nikecell/Bachl, Kingstone gyártók minőségi anyagai készleten. Aktuális készletekről érdeklődjön a kolléganőnél. 06-70-683-3330

Fontos szempont a megtervezésnél, hogy milyen alapanyagból készüljön az épület szigetelése. Mivel a lakástulajdonosok számára elsődleges a jó minőségű szigetelőanyag, amivel költségeket és energiát spórolhat meg, lényeges szempont az is, hogy a szigetelőanyag hosszú távon megőrizze eredeti állapotát.

 

Néhány gondolat a grafitos homlokzat rendszerről.

A grafitos hőszigetelő rendszerek alapja polisztirol, ami egy kis grafit adalékot tartalmaz. Ez a grafit anyag javítja fel a szigetelést. A grafitnak köszönhetően mintegy 20 százalékkal csökken a polisztirol lemez hővezetési képessége, ami nagyjából ugyanennyi energia megtakarítást jelent.

Nagy előnyük ezeknek a rendszereknek, hogy az előbb említett tulajdonságon kívül semmiben sem tér el a többi hőszigetelő rendszertől, ezért beépítése nem igényel semmilyen új technikát. A grafitos hőszigetelő rendszerekkel spórolhatunk már a kialakításnál is, ugyanis az elvárt szigetelési értéket ezzel kisebb vastagságban is el lehet érni. Ennek az az előnye, hogy vékonyabb szigetelés is elég. Nem kell sok anyagot felhasználni a szigetelés során, legalábbis más szigetelőanyagokhoz képest.

 

Kinek ajánlhatóak a grafitos hőszigetelő rendszerek?

Gyakorlatilag bárki használhatja családi háza homlokzatának szigetelésére, de persze vannak helyzetek, amikor kifejezetten a grafitos hőszigetelés javasolt.

  • Használata különösen előnyös olyan helyeken, ahol egyébként vastag hőszigetelő anyagot kellene a falszerkezetre rögzíteni, de nincs meg a kellő vastagság felújítások során is, mikor azt szeretnénk, hogy a szigetelés minél kevesebb helyet igényeljen, a rendelkezésre álló rétegvastagságban minél kedvezőbb legyen a hőszigetelési érték. A grafitos hőszigetelő lap/rendszer akár 20 százalékkal is vékonyabb lehet, mint egy fehér polisztirol lap/rendszer, de ugyanolyan jól fog szigetelni csak spórolhatuunk a hellyel. Nem nehéz tehát kikövetkeztetni, hogy ezzel a szigeteléssel jobban jár, különösen akkor, ha a szállítási és tárolási költségeket is nézzük.

 

A polisztirol homlokzat szigetelés egy jó ár-érték arányú választás lehet szakszerű kivitelezés mellett. 20-30 %-al olcsóbb mint a kőzetgyapot rendszer.

Milyen típusai vannak a polisztirol szigetelésnek?

  • Expandált polisztirol lapok (EPS), fehér színű, kis testsűrűségű, kedvező áru szigetelési alapanyag. Főként homlokzatra, és lépéshang szigetelésre használják. Homlokzati lap jelölése EPS 80 míg a lépésálló lap jelölése EPS 100, EPS 200.

Hővezetési tényező λ= 0,040 W/mK

  • Extrudált polisztirol(XPS) lapokat teljesen más gyártási technológiával állítják elő. Anyag összetétele miatt taszítja a nedvességet és nagy mechanikai igénybevételnek is ellenáll. Úgy is hívják, hogy zárt cellás polisztirol. Ő lábazati hőszigetelő anyag. 

Hővezetési tényező λ=0,035 W/mK

  • Grafitos polisztirol lapok, (színe: szürke) Speciális anyag összeállításának köszönhetően, a normál polisztirol lapokhoz képest alacsonyabb a hővezetési tényezője. Felhasználási területe megegyezik az expandált lapokkal.

Hővezetési tényező λ=0,034 W/mK

Mik a polisztirol lapok tulajdonságai?

 

A polisztirol dryvit hőszigetelés jellemzői.

 

  • Kedvező ár

A piacon jelenleg a legkedvezőbb árfekvésű homlokzati hőszigetelő alapanyag a polisztirol szigetelés. Azonban a legolcsóbb megoldás a legdrágább is lehet, ha nem szakszerű a kivitelezés!

 

  • Kitűnő hőszigetelő, és hangszigetelés

Polisztirol lapokban a gyártás során kis levegő „buborékokat” zárnak, így kiváló hő és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek.

Kiváló hőszigetelő képessége a gyártás során a cellákba zárt levegőnek köszönheti. A bezárt levegő nem távozik a polisztirol golyócskákból, és így a hőszigetelő képességét igen sokáig megőrzi.

 

  • Mechanikai tulajdonság

Extrudált polisztirol(XPS) lapokat kifejezetten nagy igénybevételnek kitett felületekhez javasolják, mint például a lábazat. Ezek a lapok a normál expandált polisztirol lemezekhez képest a vizet sem szívják magukba, így az a polisztirol alkalmazhatósága elég széleskörűre bővült.

 

  • Tűzzel szembeni ellenállás

Az Expandált polisztirol lapot (EPS) az „E” kategóriába sorolják, mivel nehezen éghető minősítésnek felel meg. Az anyag tűzterhelésnek kitéve éghető, de az tűzterhelés után az anyag önkioltóan viselkedik. Égés közben mérgező anyagok nem keletkeznek. Szakembereink kritikus helyeken mindig javasolják a kőzetgyapot alkalmazását, így a tűz terjedésének kockázatát a legminimálisabbra csökkenthetjük.

 

  • Időtállóság

Amennyiben mechanikai hatás nem éri és kellőképpen el van zárva magas hőmérséklettől, a polisztirol levegő”buborék” nem tud eltávozni, így a hőszigetelő lemezek anyagtulajdonsága az idő múlásával nem változik. A polisztirol nem korhad, nem rothad. Tartós napsugárzás hatására a lapok megsárgulhatnak, illetve a felületük porladni kezdhet. A kivitelezés után az alapanyag mindig eltakart, így az ilyen jellegű védelemről csak a tárolás ideje alatt kell gondoskodnunk.

Hogyan tudok árajánlatot kérni az otthonom Polisztirollal (dryvit,nikecell) történő szakszerű kivitelezésére?

 

Kiváló polisztirol hangszigetelő és hőszigetelő anyagokat vásárolhat nálunk! Telephelyeink elérhetőségei. A leggyorsabb a telefon mert azonnal aktuális készletet tudunk ellenőrizni! Vagy használják az ajánlatkérő űrlapunkat.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

Polisztirol dryvit hőszigetelés. Kapcsolat-Árajánlat  –  Ajánlatkérő űrlap. 

A telefonszámát kérem adja meg mert ha kérdésünk van akkor visszahívjuk! És ne felejtsék! Gipszkartonok, kazettás álmennyezetek rendszerszinten szintén raktáron vannak. A raktárunkban készült videón jól látszanak a mennyiségek is. Azonnal vásárolhat! Készlet ellenőrzésre hívja a kolléganőt. Telefon: 06-70-683-3330  

Javasoljuk, hogy a zárásunk előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás is zökkenőmentes legyen. Köszönjük!

Árajánlatkérő adatai
Így élünk mi. Valós raktárkészlet. Tele vannak a raktáraink szigetelőanyaggal, gipszkartonnal, kazettás álmennyezeti lapokkal és minden rendszer anyaggal. Nézzen be hozzánk.

 

 

Hozzászólások lezárva.