Aljzatbeton szigetelés

Aljzatbeton szigetelés, a földszinti padlóburkolat alatt található szigetelés. 

Lépésálló szigetelőanyag árakat ITT talál.

Az aljzat hőszigetelés funkciója szerint azt hivatott megakadályozni, hogy a szerelőbeton átvegye és elvezesse a megtermelt hőmennyiséget. A megfelelő minőségű lépésálló expandált (EPS ), extrudált (XPS) polisztirol vagy kőzetgyapot hőszigetelések kiválóan alkalmasak a fűtött aljzatok hőszigetelésére.

A jelenlegi követelmény értékek eléréshez minimálisan 5 cm rétegvastagság szükséges, azonban fűtött padlók esetében javasolt 10-15 cm-ben készíteni az aljzat hőszigetelését. A hőtükör fólia nem javasolt padlóba helyezve, hiszen ott hőátadás történik, nem hővisszaverés, mint födém szigetelés esetében. Amennyiben nem megfelelő vagy egyáltalán nincs hőszigetelés az aljzatban, teljes értékű padlófűtés kialakítása nem ajánlott.

Kattintson a képre és látványosabb lesz.

Aljzatbeton szigetelés EPS polisztirollal

Aljzatbeton szigetelés EPS polisztirollal

Aljzatbeton szigetelés XPS polisztirollal

Aljzatbeton szigetelés XPS polisztirollal

Aljzatbeton szigetelés kőzetgyapottal

Aljzatbeton szigetelés kőzetgyapottal

 

Miért fontos az aljzatbeton szigetelés? Hőt vagy hangot szigetelünk? Mindkettőt!

Az aljzatbeton szigetelés, elsősorban, a talajon fekvő padlóburkolat, valamint a pince hőszigetelését jelenti, mivel a fűtési energia  15-20% -a, a talajszint irányába, lefelé kívánkozik, távozik, az emeletek közötti födémek tekintetében pedig, a lépészaj megszüntetésére, csökkentésére szolgál, hiszen aljzatszigetelés, meggátolja, hogy a padlón keresztül, lépés és egyéb hang szűrődjön át, hogy ne legyen  zavaró az ott élők számára.

Ha az aljzatbeton alatti szigetelésről beszélünk akkor hangsúlyoznunk kell, hogy, elsősorban EPS 100 minőségű lépésálló polisztirolt  vagy a rockwool steprock ND vagy HD kőzetgyapotot javasolnak a szakemberek, köztük mi is, amely a lakótér belső melegét nem engedi az aljzat felé elszökni és az aljzat felől érkező talaj menti hideget nem engedi át a belső lakóterek felé.

Aljzatbeton szigetelés mint hangszigetelés. 

Ugyanennyire hatékony a lépészaj meggátolása területén, az EPS 100 minőségű lépésálló polisztirol, amennyiben a testzajok kizárása a célunk, aljzatszigetelés során. Lépészaj, cipőkopogás és egyéb hétköznapi zajok szűrése, meggátolása. 

Aljzatbeton szigetelés esetén, jelentősen megváltozik az aljzat hőmérséklettartó képessége, amely a beszerelést követő hidegebb napokon azonnal észrevehető, mert a talaj nem olyan hideg mint az előző télen. Sajnos korábban sokan megkérdőjelezték, aljzatszigetelés jelentőségét, de ma már egyre többen ismerik fel, hogy a padló alatti hőszigetelés komoly jelentőséggel bír. 

Most szeretnénk jelezni, hogy nagyon fontos a peremszigetelő csík használata. Sokan ezt kihagyják, kispórolják de nem éri meg mert az egész rendszert gyengíti.

Hőszigetelő és dilatáció csökkentő szerepe van. Megkerülhetetlen kiegészítő aljzatbeton szigetelés esetén!!

EPS szegély

EPS szegély

Kőzetgyapot szegély

Kőzetgyapot szegély

Peremszigetelő csík, vagy más néven dilatációs szalag. Ez készül EPS- ből polietilén habból vagy kőzetgyapotból. Vastagsága általában 0,5 cm magassága pedig 10 cm. Tekercses vagy lapokból álló kiszerelés.

A fűtött padlók hőmérséklete változik, az aljzat szerkezete a hő hatására kitágul. Ahhoz, hogy a falak ne legyenek kitéve a tágulás okozta nyomásnak, peremszigetelő sávot kell elhelyezni.

A dilatációs szalag emellett meggátolja, hogy a fűtött szerkezet (aljzatbeton) közvetlenül érintkezzen a falakkal, így azok közvetlenül nem vezetnek el hőt (hőhíd mentesítés), különösen fontos ez könnyűszerkezetes épületek esetében ahol az acél tartószerkezet akár az alaplemezig is vezetheti a hőt.

Különösen  a régebben épült házak esetében, szinte kivétel nélkül elmondható, hogy teljesen elhanyagolták a padló alatti aljzatszigetelés jelentőségét. Ma már természetesen van megoldás, az elmaradt aljzat szigetelés pótlására.

Aljzatbeton szigetelés, már egy esetleges burkolat cseréjekor is megoldható, de ha padlófűtés kialakítása is tervbe kerül, vagy a fűtéscsövek padlóba helyezése a radiátorral fűtött szobákban, akkor egyértelműen javasoljuk annak megvalósítását. Kellemes érzés amikor a padlófűtés teszi a dolgát.

Hagyományos padlófűtés

Hagyományos padlófűtés

Infra fűtőfilm padlófűtés

Infra fűtőfilm padlófűtés

Aljzatbeton szigetelés.

Aljzat szigetelés kialakítása érdekében végzett bontási munkálatok során, igyekezzünk, 10-12 cm-nyi szerkezeti vastagságot nyerni, mert akkor a korábbi padlószintet is tartani tudjuk.

A padlófűtés esetén, kicsit több a helyigény, de ez is megoldható. Fontos, hogy a bontási munkálatok során, a vízszigetelés ne sérüljön, mert akkor több kárt okozunk, mint amennyi haszonra teszünk szert.

Aljzatbeton szigetelés kialakítása, illetve aljzatszigetelés és kapcsolódó szerelvényezési munkálatok menete, megegyezik az új építésű házak során végzett munkálatokkal.

Aljzatszigetelés során már említettük, esősorban  EPS 100 lépésálló polisztirol vagy kőzetgyapot lépésálló szigetelés alkalmazását javasoljuk.

Az ettől eltérő megoldások használatának, csak különösen komplikált és elsősorban ipari épületek esetében van jelentősége. Lakóházak esetében szinte kivétel nélkül lépésálló EPS 100 minőségű polisztirol alkalmazását javasoljuk.

Ne feledje, hogy a házak hőveszteségének igen jelentős hányadát teszi ki a hiányzó szigetelés. Aljzatszigetelés, egyrészt energiatakarékos megoldás, másrészt komfortérzet növelő tényező, mert hiába fűtünk, ha a padló felől folyamatosan érezzük a hideget úgymond süt a hideg.

 

Aljzatbeton szigetelés anyagokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz

Kiváló hangszigetelő, hőszigetelő és homlokzati rendszer anyagokat vásárolhat nálunk! Telephelyeink elérhetőségei. A leggyorsabb a telefon mert azonnal aktuális készletet tudunk ellenőrizni! Vagy használják az ajánlatkérő űrlapunkat.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Telephelyeink elérhetőségei. Nyitva tartási idő: H – CS: 7.00 – 16.00, P: 7.00 – 15.00  

Budapesti központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

Kapcsolat-Árajánlat  –  Ajánlatkérő űrlap. 

A telefonszámát kérem adja meg mert ha kérdésünk van akkor visszahívjuk! És ne felejtsék! Gipszkartonok, kazettás álmennyezetek rendszerszinten szintén raktáron vannak. Azonnal vásárolhat! Készlet ellenőrzésre hívja a kolléganőt. 

Javasoljuk, hogy a zárásunk előtt legalább fél órával jöjjön be hozzánk, hogy az anyagkiadás gyors legyen. Köszönjük!

Árajánlatkérő adatai 

Hozzászólások lezárva.