Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer

Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer

Elindult a homlokzati hőszigetelések időszaka. Az őszi/tavaszi hőszigetelést megcélozta a ROCKWOOL idén is. Tavaly nagyon nagy sikerrel járt. A legjobb választás a rockwool rendszer amennyiben kőzetgyapot homlokzatban tervezi hőszigetelni a házát! Kiváló és nagyon népszerű homlokzati hőszigetelő rendszer!

Az ECOROCK FF kőzetgyapot rendszer kizárólag Frontrock Max E kőzetgyapottal rendelhető. 

Frontrock MaxE kőzetgyapot tábla – ZZ-ECOROCK kőzetgyapot ragasztó – AKE üvegszövet háló, PT-ECOROCK Grunt M vagy S-T alapozó illetve az ECOROCK SIL vagy S kapart, illetve dörzsölt hatású vékony vakolat.

 

rockwool_szinkartya_info_1

Homlokzati hőszigetelő rendszer készítése Rockwool ecorock rendszerrel. VIDEÓ.

 

Egy Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer árajánlatot megérünk. info@avgroup.hu – 06-30-958-2915

 

Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer. 

A homlokzat az egyik, ha nem a legnagyobb olyan felülete az épületeknek, aminek számos negatív környezeti hatásnak kell ellenállnia. Ilyenek például az időjárás okozta hatások, nedvesség (eső, hó), szél, UV sugárzás, hőingadozás, légköri szennyezések, illetve egy esetleges épülettűz esetén tűzhatás. Tartósan ellenálló módon kell a hőtechnikai, páratechnikai, akusztikai és tűzvédelmi követelményeket is kielégíteni.

Éppen ezért a homlokzati hőszigetelő rendszer olyan építési rendszer, amelynek szigorú előírásoknak kell megfelelnie annak érdekében, hogy a megkívánt élettartamig megfelelő biztonsággal tudja betölteni szerepét az épületek homlokzatain.

 

rockwool ecorock

Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer

Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer!!  CONSTRUMA 2014 DÍJAS TERMÉK!!

A Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer  könnyen megoldja a homlokzatok hőszigetelését, akár új építésű épületek, akár régebbi épületek felújításáról legyen szó. A Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszer alapját a kőzetgyapot lemezek – Frontrock Max E kétrétegű hőszigetelő termék – jelentik, melyeket a ROCKWOOL kínálatában megtalálható további rendszerelemek egészítenek ki. A kínált szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles palettája pedig a legmagasabb igényeket is kielégíti.
Könnyen belátható, hogy a különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek legfontosabb eleme maga a hőszigetelő-anyag. A piacon már elismert és széles körben alkalmazott hőszigetelő-anyagra, a ROCKWOOL által forgalmazott Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot lemezre épülő, szintén magas minőségű elemekkel kiegészített homlokzati hőszigetelő rendszer tökéletes választás minden homlokzathoz.
A ROCKWOOL termékeket használók által már igen jól ismert magas minőségét ezáltal a teljes homlokzati hőszigetelő rendszerre, azok alkotó elemeire is kiterjesztették.
A ROCKWOOL által biztosított rendszergarancia azt jelenti, hogy a rendszerelemek maximális kompatibilitására, összhangjára, továbbá a rendszer magját alkotó Frontrock Max E inhomogén homlokzati hőszigetelő termék kiváló hő- és hangszigetelő, mechanikai, páraáteresztő és tűzvédelmi tulajdonságainak kiemelésére helyezték a hangsúlyt. A ROCKWOOL homlokzati hőszigetelő rendszerében ugyanis nem csereszabatos rendszerelemeket találnak a végfelhasználók, hanem szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött alkotóelemeket (pl. rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok), melyek teljes mértékben megfelelnek az Európai Műszaki Engedély-ben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak. Ezek a rendszerelemek kifejezetten kőzetgyapot hőszigetelő maggal rendelkező homlokzati rendszerhez lettek kialakítva. A ROCKWOOL homlokzati rendszer további jellemzője, hogy tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, illetve alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.
A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles skáláján, több mint 200 színben érhető el. Egyaránt alkalmazható új épületeknél és épület-felújításoknál, amelyeken jelentős energia-megtakarítást és fűtésszámla csökkenést eredményez. Felhasználható beton, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is.

 

A homlokzati hőszigetelő rendszer magja: a Frontrock Max E kétrétegű kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő tábla.


A ROCKWOOL mint hazai és világviszonylatban is piacvezető kőzetgyapot hőszigetelő-anyag gyártó cég – mely a kőzetgyapot hőszigetelések szakértőjeként ismert – több évtizede fejleszti, tökéletesíti hőszigetelő termékeit, melynek egyik eredménye a homlokzaton alkalmazható, kétrétegű Frontrock Max E kőzetgyapot hőszigetelő lemez.
A Frontrock Max E termék nem egy hagyományos kőzetgyapot lemez, hanem kétrétegű, azaz inhomogén testsűrűségű termék, ami kisebb önsúlyt eredményez, emellett kiváló hőszigetelő képességet biztosít, nagyon jó mechanikai, akusztikai, páraáteresztő tulajdonságokkal bír, és mivel nem éghető, nem füstöl, homlokzati tűzterjedés szempontjából is védelmet nyújt épületeinknek. A Frontrock Max E kőzetgyapot lemez felső, kb. 20 mm vastag rétege tömörebb, ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp ≥ 250N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg pedig elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez.

Az Ecorock FF rendszerrel hőszigetelt épületek jellemzői

 • alacsony fűtésszámla
  a rendszer kimagasló hőszigetelő képességének köszönhetően alacsonyabb fűtésszámlák (hővezetési tényező 0,036 W/mK-től),
 • tartósság
  a rendszerelemek rendkívül tartósak, a kőzetgyapot táblák élettartama az épület élettartamával megegyezik, még változó időjárási feltételek valamint vegyi és biológiai korrózió esetén is
 • tűzvédelem
  a rendszer legfőbb elemei a kőzetgyapot lemezek, melyek a legmagasabb, A1 neméghetőségi besorolásúak, az egész rendszer pedig tűzterjedést megakadályozó minősítéssel rendelkezik (az Ecorock FF rendszer A2 minősítést kapott, azaz a tűzterjedést gátló rendszerről van szó)
 • páraáteresztés
  az Ecorock FF rendszerrel hőszigetelt épületek homlokzatai páraáteresztőek, amivel elkerülhető a penészesedés és biztosított a helyiségek egészséges mikroklímájára
 • széles színválaszték
  az Ecorock FF rendszer közel 200 féle vakolatszínt kínál
 • széleskörű alkalmazhatóság az alapfelületeken
  betonon, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, szárazépítő lemezeken is alkalmazható
 • az alkalmazott anyagok garantált minősége
 • a rendszerelemek tökéletes összhangja
 • teljes megfelelés az Európai Műszaki Engedély-ben leírtaknak (ETA-12/0044)

 

 

A ROCKWOOL termékek általában.

A ROCKWOOL termékeinek alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és kellemes belső lakóklímát eredményez.
Rovarok, rágcsálók, hangyák nem károsítják, harkályok, madarak nem kezdik ki és nincs anyag összeférhetetlensége sem más építőanyagokkal szemben.
A kiemelkedően magas műszaki paraméterekhez igazodó versenyképes ár, társulva a kőzetgyapot hosszú élettartamával, – mely az épület élettartamával is megegyezhet, – tökéletes választássá és megtérülő befektetéssé teszi a ROCKWOOL rendszert a végfelhasználók számára.

Vélemény, hozzászólás?