Polisztirol ragasztók

Polisztirol ragasztók

 

texturato ragasztó

Texturato polisztirol ragasztók

termekkep_slider_zs07

Terra polisztirol ragasztók

 

Gyárilag előkevert, por alakú, szálerősített, cement és műgyantakötésű, szürke színű ragasztó és glettelőtapasz, amely könnyen feldolgozható, gazdaságos, jól kenhető, erős, repedésmentes felületet képez a polisztirol homlokzati hőszigetelő rendszereken.

A polisztirol ragasztók alkalmasak régi és új épületek extrudált (XPS) lábazati és expandált (EPS) homlokzati valamint grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezeinek ragasztására, és üvegszövet háló beágyazására, glettelésére külső- és belső térben.

A polisztirol ragasztók párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használhatóak. Felhordásuk és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25°C között legyen. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
A polisztirol ragasztót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot házilag hozzáadni nem szabad! A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

 

A Polisztirol ragasztók alkalmazhatóak:

  • Ásványi alapokra, beton felületre, simított vakolatra,  betonyp lapra a dilatáció figyelembe vételével
  • Homlokzati hőszigetelő rendszerekhez, hőszigetelő lapok ragasztásához

Anyagösszetétel:

  • Üvegásvány, cement, műgyanta, tulajdonságjavító  adalékok

Anyagszükséglet: 5-7 kg/m²

  • polisztirol lap ragasztásához alapfelülettől függően  2,5 kg–3,5 kg/m²
  • üvegszövet beágyazásához és gletteléshez  2,5 kg–3,5 kg/m²

Keverés:

  • 1kg poranyaghoz 0,3 L–0,4 L csapvíz szükséges  (ideális 20°C-os), a levegő hőmérséklete és páratartalma, valamint a felület nedvszívó képességének függvényében. A bekevert anyagot 10–15 perces pihentetés után újra át kell keverni. A keverést célszerű fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A bekevert anyagot tanácsos 3 órán belül felhasználni.

 

Anyagigény: – ragasztáshoz: 3–4 kg/m².– hálóágyazáshoz: 3–4 kg/m².Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés:
6–7 l csapvíz 1 zsák/25 kg polisztirol ragasztóhoz.
Felhordás eszközei: fogazott rozsdamentes glettvas vagy fogazott H kartecsni.
Bedolgozási idő: max. 3 óra.
Rétegvastagság: min. 3 mm.
Átvonhatóság: min.72 óra múlva.
Tapadószilárdság: ≥1,1 N/mm2.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
Tűzvédelmi besorolás: A1.

Vélemény, hozzászólás?